Voorlezen:

Lettergrootte:

Een klein hecht team
en een huiselijke sfeer

De Meenthehof (kleinschalig wonen)

Als thuis wonen met dementie niet meer gaat en u niet naar een verpleeghuisafdeling wilt verhuizen, dan kunt u terecht in De Meenthehof in Steenwijk. De woningen zijn onderdeel van een in 2015 opgeleverd appartementencomplex aan de rand van Steenwijk, omringd door groen en water. Bij het complex is voldoende parkeergelegenheid, het centrum is dichtbij en in de wijk bevinden zich een supermarkt, snackbar en bakker.

Als u verhuist naar De Meenthehof komt u in één van de twee prachtige groepswoningen. U krijgt er een eigen appartement met eigen keukentje en badkamer. Dit appartement kunt u zelf naar eigen smaak inrichten. Ieder moment van de dag kunt u zich hier desgewenst even in terugtrekken. In De Meenthehof bevinden zich twee woningen die plaats bieden aan ieder 9 bewoners met dementie. Een klein, hecht team van medewerkers zorgt voor het welzijn en welbevinden van de bewoners.

Huiselijk, veilige plek en structuur

Met het kleinschalige wonen biedt De Meenthehof een veilige plek om te wonen met aandacht voor u als persoon. Ook zijn er vrijwilligers actief, zogenaamde ‘woonvrijwilligers’, die activiteiten aanbieden die afgestemd worden op uw voorkeuren en mogelijkheden. Het contact met familie en vrienden vinden wij heel belangrijk en ook als u in De Meenthehof woont kan dat blijven zoals het nu is, zij zorgen voor gezelligheid en afwisseling. Zo streven wij er naar om u een fijn thuis te bieden. U kunt bij De Meenthehof rekenen op professionele zorg van de medewerkers, een duidelijke structuur en een huiselijke sfeer.

Kwaliteit van leven

Ook wanneer u kampt met dementie, is kwaliteit van leven nog steeds belangrijk. Door ons te richten op wat u wél kunt en wil doen, proberen we bij De Meenthehof hier zoveel mogelijk aandacht voor te hebben. Verder is er een uitgebreid dagbestedingsprogramma waar onze welzijnsassistenten ruimschoots de tijd voor u hebben. Ook vinden wij gezonde voeding en beweging belangrijke aandachtspunten om uw kwaliteit van leven zo lang mogelijk te kunnen waarborgen. Er is de nieuwe beweeg- en beleeftuin geopend, waarin van alles groeit en bloeit en knusse zitjes en beleeftoestellen (zoals een openlucht sjoelbak) op u wachten.

Persoonlijke zorg en aandacht

Onze woonbegeleiders zijn 24 uur per dag aanwezig voor deskundige ondersteuning en zorgverlening. Zij vormen een klein hecht team, zodat u vertrouwde gezichten ziet. Herkenbaarheid en structuur geven de bewoners houvast. Er is oog voor uw persoonlijke situatie, we onderhouden goed contact met uw familie en gaan uit van wat u (nog) zelf kunt.

Activiteiten

Met een ruim aanbod aan activiteiten bieden wij gezelligheid en structuur. Dagelijks staan er activiteiten op het programma afgestemd op de behoefte van de client zoals koffiedrinken, voorlezen, sjoelen, creatief bezig zijn of wandelen. U kunt altijd zelf kiezen of u aan een activiteit wil deelnemen. Ook hier wordt rekening gehouden met uw wensen en capaciteiten. Al onze activiteiten zijn mogelijk met behulp van een welzijn medewerker, welzijn assistenten en vrijwilligers.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over wonen in De Meenthehof of over onze andere mogelijkheden van wonen met zorg? Wilt u weten welke woonvorm het beste bij uw situatie en die van uw dierbare past? Onze zorgbemiddelaars gaan graag geheel vrijblijvend met u in gesprek om samen te kijken wat uw wensen en behoeften zijn. U kunt ze op werkdagen bellen op (0527) 61 49 95 of mailen naar: zorgbemiddeling@zorggroep-onl.nl.

Bellen Werken bij