Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

Dikke pluim van families voor zorg in Zonnewiede, Meenthehof en De Zaaier

De 50 families van de bewoners in de woonzorgcentra van Zorggroep Oude en Nieuwe Land in Steenwijkerland zijn bijzonder tevreden over de zorg en aandacht die hun naasten in 2020 hebben ontvangen. Bijna de helft geeft de Zorggroep maar liefst het rapportcijfer 9. Dit blijkt uit een onafhankelijk onderzoek dat bureau Facit gehouden heeft onder de vertegenwoordigers van de cliënten met zorg.

Facit hield het onderzoek in november waarbij het de ervaringen optekende van de familieleden en vertegenwoordigers van de bewoners in de locaties De Zaaier, Zonnewiede en De Meenthehof. Gemiddeld geven zij een 8,7 voor ZONL als organisatie. De medewerkers krijgen van de vertegenwoordigers gemiddeld een 9.1. Door niemand wordt lager dan een zeven als rapportcijfer gegeven. Het overgrote deel deelt negens en tienen uit. “We zijn trots op het resultaat,” reageert teammanager van de locaties Marian de Boer. “We doen er elke dag alles aan om met zorg en aandacht bij te dragen aan het welbevinden van onze bewoners.”

De Zaaier in Blokzijl vanuit de lucht gezien.

Liefdevol
Het onderzoeksbureau vroeg de families naar de afspraken, verpleging, omgang met de medewerkers, het luisteren, de accommodatie en de kwaliteit van leven van de naaste. Over Kleinschalig wonen De Meenthehof in Steenwijk zegt een familielid: “De medewerkers zijn lief, meelevend, behulpzaam en zorgzaam. Er is een groot deel van de dag dagbesteding of een welzijnsmedewerker die een praatje maakt of spelletje doet. Dat is erg belangrijk nu mijn vroeger erg actieve moeder zichzelf niet meer kan vermaken.” Over het leven van zijn schoonmoeder in De Zaaier in Blokzijl schrijft iemand: “Er is op elk moment personeel beschikbaar. Iedereen heeft veel aandacht voor mijn schoonmoeder en altijd met een vriendelijkheid woord en een lach. Ze zijn zeer bereid om tegemoet te komen aan haar wensen en mijn schoonmoeder wordt met respect behandeld.” Een oudere heer, wiens vrouw in Woonzorgcentrum Zonnewiede in Giethoorn woont, zegt: “Mijn vrouw vindt dat ze met respect en liefdevol wordt behandeld. Als ik er haar naar vraag is steevast haar antwoord: “Ik heb het heel goed hier”, en dat is ook mijn overtuiging.”

Kwaliteitskader
De uitslagen van het onderzoek is voor Zorggroep Oude en Nieuwe Land een flinke steun in de rug. Juist nu er van de zorg en ondersteuning het uiterste gevraagd wordt. “Dit jaar hebben we hard gewerkt aan persoonsgerichte zorg volgens ons kwaliteitskader. Ik ben dan ook reuzeblij dat dit volgens het onderzoek zijn vruchten afwerpt. We gaan dan ook zeker op deze voet verder,” aldus Marian de Boer. 

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij