Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

Ellen & ZONL

Ellen, 49 jaar, werkt sinds 2020 bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land. De van Urk afkomstige zorgbemiddelaar, werkt pas sinds 2009 in de zorg. Ellen studeerde Toegepaste Gerontologie aan Hogeschool Windesheim. In haar baan als zorgbemiddelaar helpt zij cliënten die niet meer thuis kunnen wonen en willen verhuizen naar een woonzorgcentrum of verpleeghuis. “Ik wist vroeger niet zo goed wat ik wilde worden, dus ik ben maar administratie gaan doen. Dit heb ik niet lang gedaan, want ik had er niets mee. Toen ik in de zorg kwam werken, wist ik dat ik de beste beslissing ooit had genomen.”

“De zorg is een sector waar veel mensen met het hart werken”,  vertelt Ellen. “Dat maakt deze sector zo mooi en dat is ook waarom ik de overstap heb gemaakt. Als je in de zorg werkt, heb je niet zomaar een ‘baan’, maar zet je je talenten in om anderen te helpen. Mooier kan écht niet.

Zorg in ontwikkeling

“Deze sector is voortdurend in beweging, gevoed door de doorlopende veranderingen. Er komt een nieuwe generatie ouderen met eigen wensen en technologische mogelijkheden brengen positieve veranderingen met zich mee. Dat zijn voor een grote zorgorganisatie, grote uitdagingen. We hebben innovaties nodig om ons mee te kunnen ontwikkelen. Ik vind het prachtig om hier aan mee te kunnen werken. Samen met mijn collega’s zoeken we steeds naar oplossingen. Dat is niet alleen geweldig, maar ook heel erg nodig, want zo ontstaat de beste oplossing voor elke cliënt.”

Zorgbemiddelaar bij ZONL

“Ik zal nooit de cliënt vergeten die thuiskwam uit het ziekenhuis en opsprong uit haar stoel toen ze mij weer zag”, vertelt Ellen. “Een heel leuk moment, maar tegelijkertijd een heel verdrietig moment. Het was een duidelijk voorbeeld van eenzaamheid onder ouderen. Haar kinderen en andere familie woonden namelijk heel ver weg en mevrouw had enkel nog de zorg en haar huishoudelijk medewerker. Het heeft mij diep geraakt.”

“Als zorgbemiddelaar moet je ook hiervoor oog hebben. Niet alleen praten óver de cliënt, maar ook echt mét de cliënt. Samen zoeken we dan naar een goede oplossing en kijken we of die bij ZONL te krijgen is. De kunst is om daarbij elke cliënt z’n eigen regie te laten behouden en het écht samen te doen. Onze afdeling is daar erg goed in en zo zijn we ook onderling. We gaan tot het uiterste voor de cliënt en zijn of haar zorgwens. Bij andere zorgorganisaties waar ik gewerkt heb, was alles veel ‘strakker’ geregeld. Nu valt vooral de gemoedelijke sfeer op…en die sfeer komt weer ten goede aan de cliënt.”

 

 

Meer informatie

Heb je vragen over het werk als zorgbemiddelaar aan Ellen? Stuur ons jouw vragen dan toe en wij zorgen dat je antwoord krijgt. E-mail ons via: werkenbij@zorggroep-onl.nl o.v.v. ‘Ellen & ZONL’

Hebben we jouw interesse gewekt en wil je ook bij ZONL komen werken? Bekijk dan snel ons vacatureoverzicht en ontdek of wij vandaag al jouw droombaan beschikbaar hebben. Staat jouw uitdaging nog niet in ons vacatureoverzicht? Maak dan een jobalert aan. Dan brengen we je vanzelf op de hoogte van nieuwe vacatures bij de Zorggroep.

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij