Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

Manouchehr & ZONL

Manouchehr, 57 jaar, werkt sinds 2001 bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land. De in Amersfoort wonende afkomstige maatschappelijk werker, wilde vroeger altijd docent worden. “Door de politieke problematiek in mijn land van herkomst is dit niet gelukt”, vertelt Manouchehr. “Hier heb ik de Hbo opleiding Maatschappelijk Werk gevolgd en kon ik, na vier jaar bij Reclassering Nederland gewerkt te hebben, aan de slag bij ZONL.” Naast zijn baan als maatschappelijk werker, is Manouchehr sinds 2019 ook lid van de Ondernemingsraad.

Positieve gezondheid

“Het leukste aan mijn werk vind ik dat ik elke dag bezig mag zijn met het bevorderen van ‘positieve gezondheid’”, vertelt Manouchehr. “Als maatschappelijk werker help ik cliënten door me te richten op hun veerkracht. Ik laat ze inzien wat hun mogelijkheden zijn. Zo kunnen ze beter omgaan met de uitdagingen en problemen van het dagelijks leven. Als ik merk, of hoor, dat een cliënt zelfredzamer is geworden en mentaal sterker, dán heb ik een goede dag gehad!”

Maatschappelijk werk

“Mijn beroep is leuk en onmisbaar, want ik krijg de kans om iedereen te laten participeren in de samenleving”,  vertelt Manouchehr. “Dat is belangrijk, want iedereen heeft dat recht. Daarnaast vind ik het mooi dat ik mijn werk mag doen in de privé omgeving van de cliënt. Daar ontmoet je iemand zoals hij of zij echt is. Ook zie je de samenhang met familie en de sociale gemeenschap. Dat maakt het werk bijzonder.”

“Wij komen in dit werk iedereen tegen. Maar als maatschappelijk werker ben je onbevooroordeeld. We werken voor en met iedereen, ongeacht sekse, ras, cultuur, geaardheid of daden. Zo hoort het natuurlijk ook en daar voel ik me prettig bij. Dat maakt dat ik elke dag met veel plezier naar mijn werk kan gaan.”

 

 

Meer informatie

Heb je vragen over het werk als maatschappelijk werker aan Manouchehr? Stuur ons jouw vragen dan toe en wij zorgen dat je antwoord krijgt. E-mail ons via: werkenbij@zorggroep-onl.nl o.v.v. ‘Manouchehr & ZONL’

Hebben we jouw interesse gewekt en wil je ook bij ZONL komen werken? Bekijk dan snel ons vacatureoverzicht en ontdek of wij vandaag al jouw droombaan beschikbaar hebben. Staat jouw uitdaging nog niet in ons vacatureoverzicht? Maak dan een jobalert aan. Dan brengen we je vanzelf op de hoogte van nieuwe vacatures bij de Zorggroep.

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij