Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

Feestelijke ingebruikname fietslabyrint Nieuw Clarenberg

Met een fietstochtje door Alkmaar heeft mede-initiatiefnemer Janny Kolkman op vrijdag 10 juli het gloednieuwe fietslabyrint op woonzorgcentrum Nieuw Clarenberg in Vollenhove in gebruik genomen. Dankzij de grote inspanningen van de Stichting Vrienden van Nieuw Clarenberg en de bewoners en medewerkers werd de benodigde €11.000 bijeen gespaard en kunnen de bewoners nu vanuit huis de hele wereld over fietsen.

Een fietslabyrint is een populair apparaat onder ouderen. Zonder de deur uit te hoeven, kan iemand die zelf niet meer kan fietsen, op een soort hometrainer binnenshuis fietsen. Op een groot scherm zie je jezelf virtueel door alle mogelijke plaatsen in de wereld fietsen. Of het nu Parijs is, Alkmaar of je eigen vertrouwde Vollenhove. Vorig jaar tijdens de corona-periode werd zo’n fiets gehuurd. “En het was meteen een groot succes,” vertelt teammanager Bram de Bloois van Nieuw Clarenberg. Maar fiets moest ook weer weg en toen deed het gemis zich voelen. “Al gauw stonden er drie mensen bij mijn bureau: ‘Wij willen de fiets terug,’ was hun wens,” aldus Bram. “We zijn toen meteen met acties begonnen die door de welzijnsmedewerkers werden georganiseerd: oliebollen, snert, paaseitjes, ijs, alles werd verkocht. En er werd een minimarkt georganiseerd.”

Teammanger Bram de Bloois (l) en Gerrit van der Velde volgen het eerste fietsuitje op de voet.

Sponsors
Ook de kersverse Stichting Vrienden van Nieuw Clarenberg ging de boer op en vond verschillende sponsors en donateurs. Zo heeft A. de Jonge Groenonderhoud de najaarsattentie gedoneerd, leverde Wetland Wonen uit het WIKA fonds een bijdrage en stelde zelfs de Provincie Overijssel subsidie beschikbaar uit een ‘coronapotje.’ Ook kwamen er nog giften binnen van de Gereformeerd Vrijgemaakte kerk in Sintjansklooster, het Hervormd Groot Burger Weeshuis, bewoners en families en zelfs de erven van een voormalig bewoner hielpen mee. Teammanager Bram: “Dit fietslabyrint was een lang gekoesterde wens van de bewoners en was een wens die in de wensboom meerdere keren was teruggekeerd. Met de bewoners zijn we reuze blij dat het labyrint er dankzij veel gulle gevers en mensen met het hart op de goede plaats dit nu is gerealiseerd. Daar zijn we ze bijzonder erkentelijk voor!”En als één schaap over de dam is....

Geslaagd
Voor de Vrienden van Nieuw Clarenberg is de missie geslaagd. Bij voorzitter Gerrit van der Linde overheerst dan ook blijdschap: “Hartstikke leuk dat ons doel bereikt is. Eigenlijk was de grootste meevaller dan iedereen die we aanschreven voor steun onmiddellijk mee wilde doen. Dat Janny Kolkman als mede-iniatiefnemer de fiets feestelijk in gebruik kon nemen, was helemaal prachtig. Na het fietslabyrint willen we nog meer voor de mensen realiseren. We denken nu een aan beleeftafel.”

Wil u de Stichting een warm hart toedragen en steunen? Word dan donateur voor €10,- per jaar. U kunt een mail sturen naar info@vriendenvanclarenberg.nl .

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij