Voorlezen:

Lettergrootte:

'Niets moet, (bijna) alles mag'

Hof van Smeden

Als zelfstandig wonen niet meer lukt kunt u terecht in woonzorgcentrum Hof van Smeden in Emmeloord, waar u vriendelijk en professioneel wordt begeleid. Het moderne woonzorgcentrum is voorzien van alle gemakken. Het is een gezellig en levendig centrum, dat middenin het centrum van Emmeloord staat en deel uitmaakt van de samenleving.

Als u verhuist naar Hof van Smeden krijgt u een van de ruime, lichte appartementen met eigen voordeur. Uw appartement kunt u inrichten met eigen meubels en stoffering, helemaal naar uw eigen smaak en wensen en u beschikt over een eigen brievenbus. Er bevinden zich 85 appartementen in het woonzorgcentrum die alle bestaan uit twee kamers.

Ook zijn er bij het huis 80 aanleunwoningen te vinden. Deze aanleunwoningen worden te huur aangeboden door Woningcorporatie Mercatus. Ook voor bewoners van deze woningen kan Zorggroep Oude en Nieuwe Land de zorg leveren. Lekker dichtbij, professioneel en met aandacht.

Onderlinge verbondenheid

De onderlinge verbondenheid bij Hof van Smeden is groot en er worden veel activiteiten georganiseerd. Uiteraard bent u zelf degene die bepaalt of u met een activiteit meedoet. De bewoners, medewerkers en vrijwilligers zorgen samen voor de fijne sfeer in het woonzorgcentrum.

Kwaliteit van leven

Ook wanneer het niet meer lukt om thuis te wonen, is kwaliteit van leven nog steeds belangrijk. Door ons te richten op wat u wél kunt en wil doen, proberen we bij Hof van Smeden hier zoveel mogelijk aandacht voor te hebben. Ook vinden wij gezonde voeding en beweging belangrijke aandachtspunten om uw kwaliteit van leven zo lang mogelijk te kunnen waarborgen.

Actief

Hof van Smeden is een woonzorgcentrum waar het bruist van de vele activiteiten. Er is altijd wat te doen. Er is een gezellig restaurant - het Grand Café -en er zijn twee buitenterrassen. Het woonzorgcentrum heeft een wijkfunctie, het fungeert als ontmoetingsplek in de buurt en de senioren uit de omgeving maken dankbaar gebruik van de faciliteiten. Zo staat Hof van Smeden midden in de samenleving en biedt tegelijkertijd een veilige woonomgeving, waarin u kunt blijven meedoen en kunt rekenen op professionele ondersteuning.

Activiteiten

In woonzorgcentrum Hof van Smeden worden elke week diverse activiteiten georganiseerd. Bewoners van Hof van Smeden kunnen hier aan deelnemen, maar ook buurtbewoners zijn van harte welkom. Voor elke activiteit moet een aantal strippen worden 'betaald'. Bij het team Welzijn of de cateringmedewerkers van Hof van Smeden kan een activiteitenstrippenkaart worden gekocht ter waarde van € 15,- (= tien strippen).  

Download hier de actuele activiteitenkalender 

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over wonen in Hof van Smeden of over onze andere mogelijkheden van wonen met zorg? Wilt u weten welke woonvorm het beste bij uw situatie en die van uw dierbare past? Onze zorgbemiddelaars gaan graag geheel vrijblijvend met u in gesprek om samen te kijken wat uw wensen en behoeften zijn. U kunt ze op werkdagen bellen op (0521) 53 99 99 of mailen naar: zorgbemiddeling@zorggroep-onl.nl.

Ervaringen

Klaver
Bellen Werken bij