Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

Instagram TakeOver #3

Vorige week nam onze collega Monica jullie mee op sleeptouw door verpleeghuis ’t Kompas op Urk. Monica werkt nu als verzorgende IG, maar is ooit begonnen als verpleeghulp in Wolvega. Daar heeft ze in 1988 haar diploma ziekenverzorging gehaald. “Toen hadden we nog maar drie maanden school, gingen we eens per zes weken een dag naar school en waren we de rest van de tijd gewoon aan het werk”, vertelt Monica. “Nu gaat dat natuurlijk heel anders.”

“Ik ben eigenlijk altijd in de zorg blijven werken. Ik heb vier jaar even geproefd aan de horeca, maar ik kwam er al snel achter dat ik het áán de bar leuker vond dan áchter de bar”, lacht Monica. “Toen ben ik dus snel weer terug de zorg in gegaan. In 2000 mocht ik bij de Zorggroep beginnen en heb ik op twee verschillende afdelingen gewerkt in verpleeghuis Talma Hof in Emmeloord. Toen ik de opleiding tot ‘eerste verantwoordelijke verzorgende’ mocht gaan volgen, kon ik gaan werken op Urk en daar werk ik tot op de dag van vandaag nog steeds met veel plezier.”

“Ik kom zelf niet van Urk”, vertelt Monica, “want ik woon in Lemmer. Maar als ze me vragen ‘Van wie bin je er iene?’, dan denk ik ‘YES!’. Ik hoor hier gewoon thuis!”

Monica te Nijenhuis (55 jaar)

...woont in Lemmer en werkt al heel erg lang voor ZONL. Ze is getrouwd, heeft twee volwassen kinderen die de deur al uit zijn en reist voor haar werk naar Urk. Dat doet ze met veel plezier. Monica mag zich sinds 2,5 jaar ook bezig houden met de planning. “Dat is een nieuwe uitdaging voor me, want ik vind het best een klus om het rooster steeds weer rond te krijgen.” Ze vond de Instagram TakeOver best spannend, maar vindt het wel heel leuk om jullie te laten zien wat een Verzorgende IG bij ZONL zoal doet op een dag.

Instagram TakeOver

Elke tweede week nemen collega's het ZONL Instagramkanaal een dag lang over! Ze laten je dan, via de stories, zien wat hun werk bij ZONL inhoudt, delen hun kennis en laten je kennismaken met collega's en cliënten. Elke Instagram TakeOver kun je terugkijken, gewoon via ons Instagramkanaal. Ga snel naar Instagram en bekijk wat de collega's deze week beleefd hebben. 

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij