Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

Rina de Steur (96) maakt ritje van haar leven in motorzijspan

Dankzij een oplettende verzorgende van verpleeghuis Talma Hof heeft de 96-jarige Rina de Steur de dag van haar leven gehad. De stagiaire had namelijk een motozijspantochtje georganiseerd waarmee een langgekoesterde wens van Rina in vervulling ging. En passant is zij nu ook de oudste Nederlander die ooit in een motorzijspan reed.

Bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land wordt geprobeerd om het alledaagse leven van de bewoners bijzonder te maken. Marij Oost, stagiaire verzorgende in Talma Hof, heeft dat al goed begrepen. “Mevrouw de Steur vertelde me dat zij heel vroeger als kind in een motorzijspan heeft gereden en dat was een onvergetelijke ervaring,” vertelt Marij. “Ik zei dat ik een motorrijbewijs had en dat ik wel een zijspan zou kunnen regelen. Dat leek haar het einde.” Daarop plaatste Marij een bericht op Facebook en al gauw reageerden Sebastiaan en Desiree van Stichting Wings for Kids. Zij wilden Rina wel meenemen voor een tripje. “Als er een oproep is dan staan we er,” vertelt Sebastiaan. “En het was écht heel leuk, vooral voor Rina.”

  De motorhelden zijn klaar voor vertrek...

Vervolg
En aldus geschiedde. “Het was fantastisch!” blikt Marij op de toertocht terug. “Ikzelf ging met mijn vriend voorop met de motor en mevrouw de Steur erachteraan. We zijn naar Urk gereden en langs de haven. Ook twee andere bewoners van Talma Hof met passie voor motoren waren mee en zo zijn ze om beurten in de zijspan geweest.” In het kielzog van de motoren rijden ook de kinderen van Rina mee. Die weten niet wat ze meemaken. “Ze gaven toe dat ze nooit verwacht hadden dat moeder hier zo van zou genieten,” lacht Marij. Reden om te kijken of in het voorjaar een grotere groep de zijspan in kan duiken. Sebastiaan: “Dan zijn we zeker weer van de partij. Het zou mooi zijn als we er dan ook nog een trike bij kunnen regelen.” Want het duo genoot van de genietende Rina. “Ze bleef maar lachen en daar doe je het voor. Dat is gewoon mooi.” Missie geslaagd dus. En het alledaagse werd voor Rina weer even bijzonder.

De stralende Rina was goed ingepakt voor het motortochtje.
 

 

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij