Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

Nieuw kantoor in Kuinre voor thuiszorg van ZONL

Onlangs is het pand aan Vijverpark 8 in Kuinre in gebruik genomen door thuiszorgteam Kuinre Ossenzijl van Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL). Tijdens de opening kon een ieder die dat wilde een kijkje komen nemen en ontdekken wat de thuiszorg allemaal te bieden heeft.

De vlag hing uit en het pand was versierd voor deze heugelijke dag. Onder het genot van een kopje koffie en koek merkten belangstellenden dat de thuiszorg van ZONL meer te bieden heeft dan alleen hulp bij wassen, aankleden, medicatie en bijvoorbeeld wondzorg. Zo kon men ook kennis maken met diverse soorten zorgtechnologie, waaronder ‘Tessa, de pratende bloempot’. Dit is een zorgrobot die mensen met een cognitieve beperking kan ondersteunen. Zo helpt Tessa mensen met beginnende dementie dingen zelf te kunnen blijven doen.


Het nieuwe thuiszorgkantoor aan het Vijverpark in Kuinre

Ook waren er verschillende andere hulpmiddelen, zoals een druppelbril om zelfstandig ogen te kunnen druppelen, een Doff N’ Donner waarmee je heel gemakkelijk steunkousen aan kunt trekken, maar ook een Medido. Dit is een medicijndispenser die de cliënt door middel van een alarm eraan herinnert om de medicatie die in een (baxter)zakje zit in te nemen. Het zakje rolt uit het apparaatje zodra op de knop wordt gedrukt. Wordt er niet op de knop gedrukt, dan krijgt de thuiszorg hiervan een melding en kunnen zij actie ondernemen.

Bezoekers konden diverse folders meenemen en kregen een klein presentje mee naar huis. Het was een geslaagde opening en het thuiszorgteam is voornemens om vaker een inloopochtend voor bewoners van Kuinre, Ossenzijl en omgeving te organiseren. Daarnaast is het thuiszorgteam altijd te bereiken op 0561 43 07 49 of via thuiszorgkuinreossenzijl@zorggroep-onl.nl.


Bloempotrobot Tessa

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij