Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

Lucandra & ZONL

Lucandra, 27 jaar, werkt al 6 jaar bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land. De van Urk afkomstige jeugdverpleegkundige studeerde HBO verpleegkunde, ondanks dat ze twijfelde of ze wellicht verloskundige wilde worden. “Er wordt bij ZONL elk jaar ruimte vrij gemaakt voor deskundigheidsbevordering en er zijn doorgroeimogelijkheden. Zo ben ik als vakantiekracht begonnen in het tweede jaar van mijn opleiding. Daarna kon ik stagelopen bij ZONL en nu werk ik hier al ruim 6 jaar met veel plezier!”

Kiezen voor zorg

“Ik wist altijd al dat ik iets met baby’s of kinderen wou doen”, vertelt Lucandra. “Toen het moment daar was om een beroepsopleiding te kiezen, ben ik gaan nadenken wat ik echt leuk vond en wat past bij mijn kwaliteiten. Ik heb voor verpleegkunde gekozen, omdat ik niet vast wilde zitten aan één functie voor de rest van mijn carrière. Het brede spectrum aan verschillende functies in de zorg trok mij aan. Achteraf een uitstekende keuze, want naast het werken met jonge kinderen en hun ouders, wat ik op dit moment doe, vond ik de stages in de ouderenzorg en thuiszorg ook ontzettend leuk.”

Afwisseling

De afwisseling in mijn werk als jeugdverpleegkundige maakt het erg leuk”, zegt Lucandra. “Zo kan ik een ochtend op pad zijn om pasgeboren baby’s te wegen en de middag achter mijn bureau doorbrengen, met iedere 20 minuten een ander kindje (en zijn of haar ouders) voor me.”

“Naast de doelgroep 0 tot 4 jaar, hebben wij sinds kort ook regelmatig contact met zwangere vrouwen. Het is heel leuk dat je moeders al ontmoet, voordat ze met hun kindje naar het consultatiebureau komen. Dit kan bijvoorbeeld zijn voor een kinkhoest vaccinatie, waar vrouwen vanaf 22 weken zwangerschap voor worden uitgenodigd. Door deze vaccinatie in de zwangerschap is het kindje na de geboorte direct beschermt tegen kinkhoest. Soms zijn er situaties waarin in overleg met de moeder en de verloskundige besloten wordt dat het fijn is om het contact met het consultatiebureau al voor de geboorte op te starten. Mijn werkzaamheden zijn dus heel breed en dit maakt het zo leuk!”

Communicatie is het toverwoord

“Een tijd lang mocht ik een gezin met jonge kinderen begeleiden. Dat was niet altijd even makkelijk, omdat er ook wel eens zorgen waren om de situatie thuis”, vertelt Lucandra. “Ik heb van dit gezin geleerd dat het altijd erg belangrijk is om open te communiceren met de cliënt, in ons geval zijn dit vaak de ouders van het kind. Regelmatig kwamen we erachter dat we hetzelfde doel voor ogen hadden: het beste voor de kinderen. Wanneer dit duidelijk is, kun je weer verder. Zo vonden we toch vaak een passende manier om ouders te ondersteunen in het behalen van het gezamenlijke doel. Duidelijk communiceren is heel erg belangrijk in dit werk.”

 

Meer informatie

Heb je vragen over het werk als jeugdverpleegkundige aan Lucandra? Stuur ons jouw vragen dan toe en wij zorgen dat je antwoord krijgt. E-mail ons via: werkenbij@zorggroep-onl.nl o.v.v. ‘Lucandra & ZONL’

Hebben we jouw interesse gewekt en wil je ook bij ZONL komen werken? Bekijk dan snel ons vacatureoverzicht en ontdek of wij vandaag al jouw droombaan beschikbaar hebben. Staat jouw uitdaging nog niet in ons vacatureoverzicht? Maak dan een jobalert aan. Dan brengen we je vanzelf op de hoogte van nieuwe vacatures bij de Zorggroep.

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij