Voorlezen:

Lettergrootte:

Zorg gericht op wat u
wél kunt en wilt...

Markehof (kleinschalig wonen)

Als thuis wonen met dementie niet meer gaat en u heeft verpleging nodig, dan kunt u terecht in de kleinschalige groepswoning van Markehof. Deze verpleeghuislocatie bevindt zich verzorgingshuis Markehof vlakbij de dorpskern van Marknesse.

Als u verhuist naar de verpleeghuis afdeling van verzorgingshuis Markehof krijgt u een eigen zit/slaapkamer, die u met persoonlijke spullen aangenamer en persoonlijker kunt maken. Ook bevindt zich op de afdeling een ruime, centrale huiskamer waar u gebruik van kunt maken. De kleinschalige groepswoning biedt plaats aan acht kwetsbare ouderen die kunnen reken op zorg van een team van betrokken medewerkers, 7 dagen per week, 24 uur per dag.

Vertrouwd en professionele zorg

In Markehof is de sfeer is gemoedelijk, de opzet kleinschalig en kunt u rekenen op professionele verzorging met aandacht voor u als persoon. De medewerkers van Markehof gaan uit van uw mogelijkheden, de nodige zorg en uw veiligheid en streven ernaar hierin de juiste balans te vinden. Dit doen zij in samenspraak met u en uw familie. Aandacht voor uw persoonlijke omstandigheden, wensen en gewoontes zijn hierin bepalend. Zo creëren we een veilige leefomgeving, met zoveel mogelijk bewegingsvrijheid. Technische middelen kunnen u en ons daarin ondersteunen.

Kwaliteit van leven

Ook wanneer het niet meer lukt om thuis te wonen, is kwaliteit van leven nog steeds belangrijk. Door ons te richten op wat u wél kunt en wil doen, proberen we bij Markehof hier zoveel mogelijk aandacht voor te hebben. Ook vinden wij gezonde voeding en beweging belangrijke aandachtspunten om uw kwaliteit van leven zo lang mogelijk te kunnen waarborgen.

Dagelijkse activiteiten

Bewoners worden in Markehof actief betrokken bij de dagelijkse invulling van de activiteiten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om mee te helpen in de huishouding, boodschappen te doen of dieren te verzorgen en we betrekken we de familie zoveel mogelijk bij de zorg en activiteiten. U kunt zelf bepalen wanneer u gebruik maakt van de huiskamer of wanneer u zich wilt terugtrekken in uw eigen zit/slaapkamer. Bewoners van Markehof kunnen gebruik maken van het restaurant en de toegankelijke beleeftuin.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over kleinschalig wonen in Markehof of over onze andere mogelijkheden van wonen met zorg? Wilt u weten welke woonvorm het beste bij uw situatie en die van uw dierbare past? Onze zorgbemiddelaars gaan graag geheel vrijblijvend met u in gesprek om samen te kijken wat uw wensen en behoeften zijn. U kunt ze op werkdagen bellen op (0527) 61 49 95 of mailen naar: zorgbemiddeling@zorggroep-onl.nl.

Ervaringen

Klaver
Bellen Werken bij