Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

Sander & ZONL

Sander, 36 jaar, werkt al 11,5 jaar bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land. De in Friesland woonachtige maatschappelijk werker, wilde als klein jongetje eigenlijk bij de politie. “Ik wilde rechercheur worden, maar dat is dus niet gebeurd. Een sociaal beroep past mij beter.” Sander studeerde Maatschappelijk werk en Dienstverlening (MWD) aan de NHL in Leeuwarden, voordat hij bij ZONL kwam werken. “Het werk wat ik doe is echt ‘mensenwerk’ en elke dag anders. Dat maakt dat ik me niet snel verveel.”

“Ik heb voor deze baan gekozen, omdat sociaal werk mij goed ligt”, vertelt Sander. “Het past goed bij me als persoon om andere mensen op weg te helpen. Het geeft een bepaalde voldoening om écht iets bij te dragen aan het welzijn van anderen.”

Vuurwerkbom in Swifterbant

“Er zijn veel cliënten die ik nooit zal vergeten, maar één bepaalde dag staat me echt nog helder voor geest: 30 december 2017”, zegt Sander. “Ik was thuis met familie en ik had bereikbaarheidsdienst. We stonden op het punt uit eten te gaan toen de telefoon ging. Mijn manager vertelde me dat er in Swifterbant slachtofferhulp geboden mocht worden. Een inwoner had in zijn woonwijk een vuurwerkbom aangestoken en dat ging mis bij het afsteken: de bom ging gelijk af.”

“Omdat het midden in een woonwijk was, waren er veel getuigen. Door de grote impact van het voorval op de omwonenden, werden ze allemaal opgevangen en werd er slachtofferhulp verleend. Ik herinner me het geheel, omdat het grote indruk op mij gemaakt heeft. Maar ook dit hoort bij het werk van een maatschappelijk werker.”

Mensenwerk is betekenisvol

“Ik heb gelukkig een fijn team, waarmee ik prettig kan samenwerken en waarin iedereen de ruimte heeft om het werk naar eigen inzicht te kunnen uitvoeren. De betrokkenheid naar elkaar als collega’s is groot. Ook naar de cliënten, want voor hen zijn wij er natuurlijk. Ik doe echt mensenwerk en geen mens of situatie, zijn hetzelfde. Dat houdt het uitdagend.”

“Ik ben van mening dat ZONL een mooie visie heeft en betrokken is. Ik krijg voldoende mogelijkheden om me te kunnen ontwikkelen en ontplooien”, vertelt Sander. “Als ik kijk naar mijn afdeling, kan ik zeggen dat ik het stuk-voor-stuk leuke en bekwame collega’s vind om mee te werken!”

 “Ons werkveld is dynamisch en aan verandering onderhevig. En ook verander je als persoon achter de functie. Je neemt jezelf mee in je werk en je levenservaring, kennis en vaardigheden maken wat jij de ander te bieden hebt. Wij zijn gemaakt om anderen te helpen en om te verbinden. Daarom is dit werk zo betekenisvol.”

 

Meer informatie

Heb je vragen over het werk als maatschappelijk werker aan Sander? Stuur ons jouw vragen dan toe en wij zorgen dat je antwoord krijgt. E-mail ons via: werkenbij@zorggroep-onl.nl o.v.v. ‘Sander & ZONL’

Hebben we jouw interesse gewekt en wil je ook bij ZONL komen werken? Bekijk dan snel ons vacatureoverzicht en ontdek of wij vandaag al jouw droombaan beschikbaar hebben. Staat jouw uitdaging nog niet in ons vacatureoverzicht? Maak dan een jobalert aan. Dan brengen we je vanzelf op de hoogte van nieuwe vacatures bij de Zorggroep.

 

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij