Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

Tineke & ZONL

Tineke, 35 jaar, werkt sinds 2006 bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land. De uit Munnekeburen (Friesland) afkomstige verzorgende IG wilde vroeger altijd met dieren gaan werken. “Op de middelbare school kon ik via een snuffelstage in een verzorgingshuis gaan werken. Dat vond ik erg leuk en dus ben ik ook met de opleiding gestart.”

Mijn arme pink

“Er zijn veel memorabele werkdagen”, vertelt Tineke. “Zo vind ik het bijvoorbeeld heel leuk als cliënten beginnen te vertellen over vroeger. Zij hebben soms dingen meegemaakt die wij ons niet kunnen voorstellen. Dat is boeiend. Maar één werkdag zal ik nooit vergeten. Het was tijdens een ochtenddienst en ik stapte de auto uit op een grote parkeerplaats. De gemeente had die winter nog niet gestrooid en het was door de winterse temperaturen spiegelglad geworden. Voor ik het wist, lag ik op de grond. Bij het vallen, klapte ik de pink van mijn linkerhand dubbel. Ik draag nog altijd een zilveren spalk als herinnering aan die werkdag.”

Een zelfstandige baan

“Ik heb een heel leuk team”, vertelt Tineke. “Ik weet precies bij wie ik met wat terecht kan. Iedereen heeft z’n eigen taken en specialiteiten en kan je dus op een andere manier helpen. Het werk in de wijkverpleging is afwisselend en uitdagend. Ook werk je veel zelfstandig.”

“Ik wilde graag in de zorg komen werken, zodat ik me nuttig kon maken. Het is fijn om iemands leven wat gemakkelijker te maken en wat goeds te doen voor de maatschappij.”

 

Meer informatie

Heb je vragen over het werk als verzorgende IG aan Tineke? Stuur ons jouw vragen dan toe en wij zorgen dat je antwoord krijgt. E-mail ons via: werkenbij@zorggroep-onl.nl o.v.v. ‘Tineke & ZONL’

Hebben we jouw interesse gewekt en wil je ook bij ZONL komen werken? Bekijk dan snel ons vacatureoverzicht en ontdek of wij vandaag al jouw droombaan beschikbaar hebben. Staat jouw uitdaging nog niet in ons vacatureoverzicht? Maak dan een jobalert aan. Dan brengen we je vanzelf op de hoogte van nieuwe vacatures bij de Zorggroep.

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij