Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

Vakantiekracht Esther helpt als Verzorgende student

In de derde klas van de Mavo wist Esther (17 jaar)  zeker dat ze kraamverzorgster wilde worden. Toch koos ze er toen voor om een niveau 4 opleiding te gaan volgen. Daarom besloot Esther in 2017 Verpleegkunde te gaan studeren en kwam ze vorig jaar, op zoek naar een leuke zomerbaan, werken bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL).

“Ik had mijn eerstejaars stage gelopen in een verpleeghuis in Zwolle”, vertelt Esther. “Daar werkt mijn moeder ook als verpleegkundige, dus dat kende ik al. Voor de zomer moest ik echter op zoek naar een ander baantje. Terwijl ik onderzocht of verpleeghuis Talma Hof in Emmeloord, wat bij mij in de buurt is, iemand kon gebruiken, werd ik gebeld door een oud collega. Ze vroeg of ik niet haar oude zomerbaan wilde overnemen…in Talma Hof! Zo ben ik, na een rondleiding over de afdeling, uitgenodigd om die zomer in de huishouding te komen werken.”

Elk jaar werken er in de woonzorglocaties en wijkteams van ZONL vakantiekrachten. Ze ondersteunen onder andere de huishouding en helpen bij het bereiden en rondbrengen van maaltijden. “Het is enorm leuk om met alle bewoners te werken. Niet elke kamer is even netjes, maar dan ruim ik het eerst even op. Ik vind het leuk om onderdeel van zo’n afdeling te zijn en de bewoners wat te leren kennen.”

Zomerhitte

Wie zich de zomer van 2019 kan herinneren, denkt vast terug aan een hittegolf en grote droogte. “Maar ’s morgens vroeg was het nog vrij koel, dus ik was blij dat ik al om 08:00 uur kon beginnen”, zegt Esther lachend. “En toen het nog heter werd, begon ik wel eens om 07:30 uur. Of ik nam een kortere pauze, zodat ik wat eerder klaar was. Dan kon ik na 13.00 uur gewoon lekker mijn eigen ding doen. Mijn vakantiewerk was heel flexibel.”

Goed te combineren

“In de zomer was mijn vakantiewerk goed te combineren met de activiteiten die ik in mijn vakantie wilde doen. Dagjes weg, leuke dingen doen, alles kon doorgaan naast mijn vakantiewerk. Het afgelopen jaar heb ik ook stage gelopen in Talma Hof. Op een PG afdeling, waar de bewoners vaak te maken hebben met een vorm van dementie. Ik werk nu, in corona-tijd, ook met een 0-urencontract op deze afdeling. Dan word ik opgeroepen om in het weekend of doordeweeks te komen helpen.”

Esther zit nu, net als veel studenten, tijdelijk thuis en volgt haar lessen online. “Ik kan het werken in Talma Hof goed combineren met de online lessen, mijn stage-uren toch maken en ik loop geen studievertraging op. Komende zomer blijf ik ook werken. Niet in de huishouding, maar als verzorgende-student. Aan het bed dus.”

Uitdagend

“Ik zou eigenlijk iedereen die Verpleegkunde studeert willen vertellen, dat het werk op onze PG afdeling heel uitdagend is”, zegt Esther enthousiast. “Er valt hier enorm veel te leren en je kunt jezelf ontwikkelen. Ik hoop dat ik mijn medestudenten kan enthousiasmeren om ook vakantiewerk bij ZONL te komen doen!”

Meer weten

Wil je meer weten of het vakantiewerk van Esther of welke andere mogelijkheden we voor jou hebben? Neem dan contact met ons op! Mail ons via: werkenbij@zorggroep-onl.nl of vind meer informatie op www.vakantiewerkbijzonl.nl  

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij