Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

Vind je het lastig om nee te zeggen? Volg dan de sociale vaardigheidstraining van ZONL

Vind je het moeilijk voor jezelf op te komen of wil je graag je mening geven in een lastige situatie maar durf je dit niet? Manouchehr Fard en Triny Reesink, maatschappelijk werkers van Zorggroep Oude en Nieuwe Land, starten in het najaar een training sociale vaardigheden (assertiviteit) voor volwassenen. ‘’Voor deze groep zoeken wij nog deelnemers, bij voorkeur mannen en vrouwen’’, aldus Manoucher en Triny.

Je vindt het lastig om “nee” te zeggen tegen je partner, je familie, vrienden of werkgever. Je hebt moeite met het geven of ontvangen van kritiek of complimenten. Of je ziet er tegenop een gesprek met een ander te beginnen en het voeren van gesprekken maakt je regelmatig onzeker. Door het aanleren van goede sociale vaardigheden kan het leven voor jou aangenamer worden en verlopen de contacten met anderen makkelijker. Met deze training ondersteunen wij je graag om dit op eigen kracht te bereiken!

Lastige situaties
In de training leer je om te gaan met voor jou lastige situaties. Je oefent aan de hand van concrete situaties met nieuw gedrag en leert daarbij op jezelf te vertrouwen. Je leert op een juiste manier contact te leggen en een gesprek te voeren, ergens tegenin te gaan of op een goede wijze te reageren op boosheid en commentaar van anderen. De training is praktisch en er wordt veel geoefend met verschillende thema’s. Naast het oefenen krijg je aanvullende theorie en wissel je samen met andere deelnemers ervaringen uit.

Data bijeenkomsten
De training start met een kennismakingsbijeenkomst op dinsdag 11 oktober 2022 van 18.30 tot 20.00 uur of op donderdag 13 oktober 2022 van 15.30 uur tot 17.00 uur. U kunt dus kiezen uit twee opties. In totaal zijn er zes wekelijkse bijeenkomsten, die na twee maanden worden afgesloten met een terugkombijeenkomst. Start van de wekelijkse bijeenkomsten is dinsdag 25 oktober (‘dinsdaggroep’) of donderdag 27 oktober (‘donderdaggroep’). De terugkomstbijeenkomsten zijn op dinsdag 17 en donderdag 19 januari 2023. De bijeenkomsten vinden plaats in het zorggebouw aan de Kometenlaan 1 in Emmeloord.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden via trainingenamwnop@zorggroep-on.nl of bij één van de trainers: Manouchehr Fard via (0527) 63 03 78 of Triny Reesink via (0527) 63 03 57. Vooraf vindt er een individueel kennismakingsgesprek plaats met één van de trainers.

 

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij