Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

ZONL verwelkomt 150ste cliënt voor Virtuele Thuiszorg

De thuiszorgteams van Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL) zijn eind vorig jaar gestart met Virtuele Thuiszorg: het inzetten van handige technologische hulpmiddelen. Inmiddels maken ruim 150 cliënten gebruik van één of meerdere van deze hulpmiddelen zoals een dementieklok, GPS-tracker, thuis-sensoren, Helpsoq, bloeddrukmeter of een digitale weegschaal.  

Meneer Doosje uit Wanneperveen kreeg als 150ste cliënt uit handen van NAH-verpleegkundige Sandra Storck een mooie bos bloemen overhandigd.  

Zorg volop in beweging
Hilda Micitis, projectleider Virtuele Thuiszorg: ‘’De zorg is volop in beweging. De vraag naar zorg stijgt sneller dan het aantal zorgmedewerkers dat deze zorg ook daadwerkelijk kan bieden. Om toegankelijke en passende zorg te kunnen blijven bieden, zullen we slimmer en anders moeten gaan werken. Virtuele Thuiszorg kan het beste omschreven worden als digitale zorg om cliënten zelfredzamer te maken. Door de inzet van verschillende hulpmiddelen kan de cliënt langer veilig thuis blijven wonen. Daarnaast bevorderen de hulpmiddelen de eigen regie van de cliënt, waardoor deze minder afhankelijk wordt van fysieke zorg. De thuiszorgteams van ZONL blijven altijd het vaste aanspreekpunt voor de dagelijkse zorg van de cliënt, maar bepaalde onderdelen van deze zorg kunnen ingevuld worden door Virtuele Thuiszorg’’. 

 

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij