Voorlezen:

Lettergrootte:

'Die gezelligheid en lol
is heel belangrijk'

Zonnewiede

Als zelfstandig wonen niet meer lukt, kunt u terecht in woonzorgcentrum Zonnewiede in Giethoorn, waar u met aandacht wordt verzorgd. Het woonzorgcentrum is gelegen in een rustige woonwijk, nabij groen en aan de rand van het mooie dorp.

Als u verhuist naar Zonnewiede krijgt u een appartement met eigen voordeur. Het appartement bestaat uit één kamer die u kunt inrichten met eigen meubels en stoffering, helemaal naar uw eigen smaak en wensen. U beschikt over een eigen brievenbus en uw familie en vrienden kunnen op bezoek komen wanneer u wilt. Er bevinden zich 23 ruime appartementen in Zonnewiede, waarvan er drie voor kortdurend verblijf zijn ingericht voor mensen die tijdelijk niet naar huis kunnen, door bijvoorbeeld een operatie of waarbij tijdelijk observatie nodig is.

Ook zijn er bij het huis 35 aanleunwoningen te vinden. Deze aanleunwoningen worden te huur aangeboden door Woningcorporatie Wetland Wonen Groep. Ook voor bewoners van deze woningen kan Zorggroep Oude en Nieuwe Land de zorg leveren. Lekker dichtbij, professioneel en met aandacht.

Professionele verzorging met aandacht
In woonzorgcentrum Zonnewiede kunt u rekenen op professionele verzorging met aandacht voor u als persoon. De gezellige sfeer en onderlinge verbondenheid, zorgen ervoor dat de bewoners zich er thuis voelen. Door inzet van bewoners, medewerkers en vrijwilligers is het mogelijk om passende activiteiten te organiseren en daar wordt dankbaar gebruik van gemaakt. Het is aan u zelf of uw wilt meedoen, niets is verplicht.

Kwaliteit van leven
Ook wanneer het niet meer lukt om thuis te wonen, is kwaliteit van leven nog steeds belangrijk. Door ons te richten op wat u wél kunt en wil doen, proberen we bij Zonnewiede hier zoveel mogelijk aandacht voor te hebben. Ook vinden wij gezonde voeding en beweging belangrijke aandachtspunten om uw kwaliteit van leven zo lang mogelijk te kunnen waarborgen.

Betrokken
In Zonnewiede werken we met professionals die voor u klaarstaan om de zorg zoveel mogelijk in te richten naar uw wensen en behoefte. De zorg die u nodig heeft wordt aangeboden in het woonzorgcentrum zelf, u kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld fysiotherapie, maatschappelijk werk en geestelijke verzorging. Ook worden er dagelijks groeps- en individuele activiteiten georganiseerd. Betrokken medewerkers en vrijwilligers zorgen ervoor dat bewoners zich thuis voelen in Zonnewiede.

Activiteiten
In woonzorgcentrum De Zonnewiede worden elke week diverse activiteiten georganiseerd. Bewoners van De Zonnewiede kunnen hieraan deelnemen, maar ook buurtbewoners zijn van harte welkom. Voor elke activiteit moet een aantal strippen worden 'betaald'. Bij het team Welzijn of de cateringmedewerkers van De Zonnewiede kan een activiteitenstrippenkaart worden gekocht ter waarde van € 15,- (= tien strippen).  

Download hier de actuele activiteitenkalender 

Meer informatie?
Wilt u meer informatie over wonen in Zonnewiede of over onze andere mogelijkheden van wonen met zorg? Wilt u weten welke woonvorm het beste bij uw situatie en die van uw dierbare past? Onze zorgbemiddelaars gaan graag geheel vrijblijvend met u in gesprek om samen te kijken wat uw wensen en behoeften zijn. U kunt ze op werkdagen bellen op (0527) 61 49 95 of mailen naar: zorgbemiddeling@zorggroep-onl.nl.

Ervaringen

Klaver
Bellen Werken bij