Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

Hoera, Markehof 30 jaar!

Hieper de piep hoera! In Markehof in Marknesse vieren we een bijzondere verjaardag. Het woonzorgcentrum van Zorggroep Oude en Nieuwe Land bestaat namelijk 30 jaar! De hele maand november staat in het teken van feest en diverse activiteiten. De woorden “nummer 45, nummer 10, nummer 65….”, klinken ook al bijna 30 jaar door het restaurant van Markehof. Het zijn de woorden van Marrie Hansma-Zandbergen, die al ruim 26 jaar als vrijwilliger werkt in Markehof. Ze organiseert iedere woensdagmiddag de wekelijkse bingo. “Ik vind het heel leuk om hier vrijwilliger te zijn.”

Op 1 november 1992 werd Markehof officieel geopend. Marrie kwam een kijkje nemen. “Toen ik binnenkwam zag ik daar gelijk een mevrouw zitten die bezig was vrijwilligers te werven. Op dat moment dacht ik ‘Ja, dat wil ik heel graag doen!’ Ik had geen baan en onze kinderen waren al zelfstandig genoeg dus had hier mooi de tijd voor.” En zo meldde Marrie haar aan voor het vrijwilligerswerk in Markehof. Alleen duurde het een tijdje voordat ze wat hoorde. “Klopt, ik kwam die mevrouw op een bepaald moment weer tegen en toen vroeg ik haar ernaar. Ze gaf aan dat er helaas iets mis was gegaan, maar dat ze nog steeds vrijwilligers konden gebruiken. En zo geschiedde en doe ik het al meer dan 26 jaar met enorm veel plezier.”

Enorm genieten
In de agenda van Marrie staat bijna bij elke woensdagmiddag met grote letters ‘bingo in Markehof’ geschreven. “Ja, de woensdagmiddag is echt voor mij en de Markehof. Die heb ik echt gereserveerd voor de bingo. Ik vind het fantastisch om te doen. Ik geniet er elke keer weer van. De dankbaarheid die je terug krijgt van de mensen, daar geniet ik enorm van.” De bewoners van Markehof kijken iedere woensdagmiddag weer uit naar haar komst. “En als ik er dan eens niet ben missen ze mij gelijk en dat zeggen ze ook. Dat is toch mooi om te horen. Dat is zoveel meer waard dan loon.”, vertelt Marrie met een grote glimlach op haar gezicht.

Erbij horen
Zolang haar gezondheid het toelaat blijft Marrie dit werk graag doen. “Ik ben enorm dankbaar dat ik nog zo gezond ben. Ik wil dit, als het kan, nog jaren blijven doen. Het is prachtig werk.” Het contact met de collega’s vind Marrie ook heel fijn. “Ik word hier echt gezien als collega. Ik hoor er echt helemaal bij. Dat geeft een fijn gevoel.”

Gezelligheid en plezier voorop
Mevrouw Trouwborst woont nu 1,5 jaar in woonzorgcentrum Markehof. “Het bevalt goed hier in Markehof. Ik heb een prachtige kamer met uitzicht op het water. Dat wil iedereen toch? Natuurlijk was het wel even een omschakeling, want ik ben in een groot huis geboren en heb altijd groot gewoond. Dat ben je dan gewend, maar ik kan gelukkig snel en makkelijk de knop omzetten. Ik heb het goed naar mijn zin hier. Als ik hulp nodig heb, dan helpen ze me goed.” Mevrouw Trouwborst is één van de vele bewoners die graag mee doet aan een potje bingo. “Ja, ik vind het altijd leuk om hier aan mee te doen. Al is de buit vaak wat laag”, vertelt ze gekscherend. “Maar daar gaat het natuurlijk niet alleen om. De gezelligheid en het plezier met alle medebewoners staat natuurlijk voorop.” 

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij