Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

Update beveiligingsincident Nedap

Eerder werd via deze site bekend dat Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL) getroffen is door een beveiligingsincident bij Caren van applicatieontwikkelaar Nedap. Hierbij is ook informatie van cliënten van ZONL gedownload.  

Getroffen cliënten geïnformeerd 

Na zorgvuldig onderzoek weten wij dat ruim 500 cliënten van ZONL zijn getroffen door dit incident. Zij zijn middels een persoonlijk bericht hierover geïnformeerd. Op dit moment wordt verder onderzocht welke documenten precies zijn gedownload uit de zorgdossiers en hoe breed deze zijn verspreid. Wanneer daar meer over bekend is, informeren wij de betreffende cliënten.  
 
Advies: wachtwoord Caren wijzigen 
ZONL adviseert iedereen die gebruik maakt van Caren, uit voorzorg het wachtwoord te wijzigen. Wees ook alert op mails van onbekenden. De beveiliging van het Caren-account wordt verhoogd door uit te loggen als u klaar bent met het gebruik van Caren. 

Meer informatie 
Op de website van Carenzorgt.nl vindt u antwoorden op vragen over dit incident. Informatie over hoe er bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land wordt omgegaan met persoonsgegevens, vindt u op onze website. Cliënten en naasten die vragen hebben, kunnen een e-mail sturen naar privacy@zorggroep-onl.nl. De mail wordt, nadat deze is ontvangen, binnen vijf werkdagen beantwoord. Voor meer informatie kunt u ook kijken op de website van Nedap

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij