Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

Amusementskaravaan als opkikker voor bewoners

Met een keur aan bijzondere acts en lekkernijen trekt de komende twee weken de Amusementskaravaan van Zorggroep Oude en Nieuwe Land langs alle woonzorglocaties in Steenwijkerland, Noordoostpolder en Urk. “Het is bedoeld als opkikker voor de bewoners in deze moeilijke periode,” licht projectleider Marian de Boer van de Zorggroep toe. “En we schakelen tegelijk zoveel mogelijk lokale ondernemers hiervoor in.”

De karavaan is het resultaat van een korte maar hevige brainstormsessie van enthousiaste collega’s over het door corona flink stilgevallen activiteiten- programma voor de bewoners. Het wordt nu een rondreis langs de woonzorglocaties in het werkgebied waarbij op elke plek een act plaatsvindt en een lekkernij wordt uitgedeeld. Zo kwamen op Bevrijdingsdag bij De Meenthehof in Steenwijk, Zonnewiede in Giethoorn en De Zaaier in Blokzijl clown Miepie en de Dancing Sunflowers die een dans op stelten uitvoerden. Fun-verhuur uit Vollenhove verzorgde tegelijk poffertjes voor de bewoners en medewerkers.  

“We hebben voor het jaar 2020 een speciaal gereserveerd budget voor ontspannende activiteiten op de locaties,” vertelt project-ondersteuner Lydia Cortenbach. “Maar door de coronacrisis hebben we dit nu op deze manier ingevuld. Het is anders dan eerst de bedoeling was maar voor onze bewoners heeft het ongetwijfeld dezelfde uitwerking.”

En zo zal de karavaan twee weken lang als een rondreizende verrassing aan de vensters van de bewoners voorbij trekken. Die weten nog van niets…

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij