Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

Gescheiden diamanten echtpaar Driegen tóch in het zonnetje

Het echtpaar Driegen uit Vollenhove vierde op zondag 3 mei haar 60-jarig huwelijk. Ondanks dat de twee al een tijd gescheiden van elkaar leven, mevrouw woont in Nieuw Clarenberg, had het personeel als verrassing een bescheiden feestje georganiseerd om bij het diamanten huwelijksjubileum stil te staan.

“Elke dag komt meneer zijn vrouw opzoeken bij het raam. Hij zwaait dan naar haar of geeft handkusjes,” vertelt woonbegeleider Thea Smit. “Dat is zo ontroerend. En nu ze 60 jaar getrouwd zijn, willen wij voor dit echtpaar in deze bizarre tijd iets feestelijks doen ondanks de coronabeperkingen.” En dus gingen haar collega’s aan de slag om een ereboog met ballonnen te maken. Bakkerij Hendrik Schaap uit Vollenhove was direct te porren voor een gratis feesttaart voor alle bewoners met een fraai opschrift erbij.

On stipt 11.00 uur arriveerde de echtgenoot bij het appartement van zijn vrouw. Vergezeld door enkele kinderen en kleinkinderen. Personeel en familie zongen uit volle borst ‘Lang zal ze leven,’ waarna de taart werd aangesneden. Vrouw Marie kreeg uiteraard het eerste stukje dat aan de andere kant van het raam smakelijk werd verorberd. ‘Ik ben enorm verrast door dit onthaal,” bekent echtgenoot Harm. En ook dochter Erna geniet zichtbaar achter het hek. “Vader heeft het niet gemakkelijk momenteel. Soms komt hij langs bij het raam maar dan slaapt moeder en keert hij onverrichterzake weer naar huis. Maar vanmorgen is moeder best goed en dan zie je dat ze er wel wat van meekrijgt.”

Als klap op de vuurpijl krijgt Harm van het personeel nog een bos worsten in plaats van bloemen. Uitgezwaaid door de aanwezige familie wordt het feestje besloten. En zowaar… Marie zwaait terug.  hi

Bekijk hier ook de video van de ontmoeting.

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij