Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

Besmetting met corona in Revalidatie De Schakel

Een aantal medewerkers en revalidanten van Revalidatie De Schakel zijn de afgelopen 24 uur positief getest op covid-19. Het gaat op dit moment om 3 medewerkers en 2 clienten. Nog niet alle testuitslagen zijn binnen. In De Schakel wordt herstelzorg geboden na bijvoorbeeld  een operatie, val, beroerte of longziekte (COPD). “We hebben per direct de maatregelen aangescherpt en alle betrokkenen op de hoogte gebracht. Besmettingen vinden plaats in heel Nederland. Dit kan ook binnen onze deuren gebeuren. Je hoopt het natuurlijk niet en doet er zoveel mogelijk aan het te voorkomen”, zegt Albert Hilvers, bestuurder van de organisatie.

Alle  revalidanten die in De Schakel verblijven zijn getest, als ook de medewerkers die hebben gewerkt in de periode van besmetting en die klachten hebben. De bezoektijden worden vooralsnog niet aangepast, wel is het aantal bezoekers gewijzigd naar 1 per dag. Het nemen van voldoende afstand en het houden aan de hygiënevoorschriften is nogmaals benadrukt.  De behandelaren passen de geboden behandelingen aan en waar nodig gebruiken zij persoonlijke beschermingsmiddelen. Therapie gaat zoveel als mogelijk door, eventueel ook met aanpassingen. De dienstverlening aan huis wordt gestaakt, zolang er onduidelijkheid is over uitslagen. Ook worden er tot nader orde geen nieuwe opnamen gepland.

Vanaf het begin van de crisis is de organisatie alert. “We hebben enerzijds de taak om te zorgen voor voldoende preventieve maatregelen om besmetting zo veel als mogelijk te voorkomen. Anderzijds zijn we verantwoordelijk voor de continuïteit van (specialistische) zorg en behandeling in de regio, als deze getroffen wordt door een crisis.” Een speciaal crisisteam is al maanden actief met het verzamelen en verstrekken van informatie, met voorbereidingen en uitvoeren van maatregelen in lijn met de richtlijnen van het RIVM en de GGD-organisaties in het werkgebied. “Medewerkers weten hoe zij in de meest denkbare scenario’s moeten handelen en kunnen dag en nacht bellen met een speciaal telefoonnummer bij vragen. Dit heeft er ook de afgelopen maanden voor gezorgd dat we het aantal besmettingen waar we mee te maken hebben gehad beperkt hebben kunnen houden”, aldus de bestuurder.

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij