Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

Beweeg- en Beleeftuin Talma Hof genomineerd voor ANWB-prijs

Hoera! De dementievriendelijke beweeg- en beleeftuin bij verpleeghuis Talma Hof in Emmeloord is door de ANWB genomineerd voor meest maatschappelijke initiatief. De bond heeft hier een gift van €10.000 aan verbonden.

Deze zomer is begonnen met de aanleg van de tuin die volledig door giften wordt gerealiseerd. Op het zorgvuldig vormgegeven terrein kunnen de relatief jonge bewoners tussen de 60 en 70 jaar met dementie straks genieten van meer vrije bewegingsruimte in de buitenlucht. Belangrijk daarbij is dat ze ook verschillende zaken kunnen ‘beleven’. In de tuin komen dan ook een moestuin, rustige hoekjes om te zitten en speciaal voor de doelgroep ontwikkelde bewegingsapparaten. Naast de bewegingsvrijheid worden de bewoners gestimuleerd door beeld, geluid, geur en voorwerpen die in de tuin aanwezig zijn.

Bijzonder aan de tuin is dat de buurtbewoners betrokken worden bij de inrichting. Zij kunnen er straks ook gebruik van maken. Zo wordt het huidige pad langs de tuin onderdeel van de beleef- en beweegtuin waardoor buurtbewoners kennis kunnen maken met de bewoners met dementie, wat de integratie en acceptatie van deze ziekte bevordert.

Op het wensenlijstje van de initiatiefnemers van de tuin, families van bewoners, staat nog een schommelbank, een jeu de boules baan, muziekinstrumenten, banken, speeltoestellen voor (klein)kinderen en loungesets. Met de gift van de ANWB kan dit gerealiseerd worden. Helpt u ons mee? Stem dan op de Beweeg- en Beleeftuin Talma Hof Emmeloord.

Stemmen kan vanaf 13 augustus tot 30 september 2019 op: anwb.nl/stem

Meer weten over de tuin? Kijk op https://talmatuin.nl/

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij