Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

'Bij ZONL zijn de zaken goed geregeld, ook op het gebied van vitaliteit'

“Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL) besteedt veel aandacht aan de vitaliteit en gezondheid van medewerkers. Dit is een goede zaak en was de belangrijkste reden dat ik hier graag wilde werken”, zegt Judith Brattinga enthousiast. Judith Brattinga startte onlangs als adviseur Vitaliteit & Gezondheid bij de Zorggroep.

Judith adviseert leidinggevenden hoe zij medewerkers zó kunnen faciliteren dat zij duurzaam inzetbaar zijn en blijven. Samen met haar twee collega’s bezoekt ze de leidinggevenden op verschillende locaties op en gaat ze samen met de leidinggevende met de medewerkers in gesprek of denkt ze mee in oplossingen. “Dat maakt mijn werk heel afwisselend.”

“Ik kijk terug op een fijne inwerkperiode. De eerste week was perfect geregeld. Op mijn bureau stond een bosje bloemen en mijn collega’s hadden verschillende kennismakingsafspraken voor mij ingepland. Zo leerde ik snel mijn directe collega’s en leidinggevenden kennen en kreeg ik een goed beeld van de organisatie.”

Introductiebijeenkomst

“In die eerste week werd ik uitgenodigd voor een introductiebijeenkomst. Het was heel leuk om andere nieuwe medewerkers, veelal werkzaam in de zorg, te leren kennen en te luisteren naar een verhaal over ZONL. De bestuurder kwam ons hoogstpersoonlijk welkom heten en dit gaf mij een welkom gevoel. De sfeer binnen ZONL is informeel en dat is tijdens zo’n bijeenkomst voelbaar.”

Waar ik in mijn vorige baan als verzuimspecialist dagelijks belde met verzuimende collega’s, geef ik nu advies en denk ik mee met leidinggevenden en medewerkers. Deze nieuwe rol is leuk. Samen met de leidinggevenden willen we verzuimende collega’s zo goed mogelijk begeleiden en is het ons doel om verzuim te voorkomen. Onze insteek is dat je als medewerker zelf de regie hebt op je eigen inzetbaarheid. Wij zijn faciliterend. Wat heb je nodig en hoe kunnen we je hierin ondersteunen?’

Wensen en behoeften

“We zijn bezig met een generatieregeling, dat is onderdeel van het vitaliteitsbeleid. Iedere generatie heeft andere wensen en behoeften. Daarom heeft ZONL een generatieregeling ontwikkeld. Vandaar uit bieden we bijvoorbeeld medewerkers in opleiding en starters de kans om een dagje met collega’s mee te lopen met een andere functie, is het mogelijk om onbetaald verlof te krijgen voor bijvoorbeeld een wereldreis en stellen we e-learnings beschikbaar om veilig te werken. Er zijn nog veel meer ideeën en ook die zullen we in 2020 met iedereen delen. We gaan in gesprek over welke wensen er vanuit de organisatie nog meer zijn. Wat we collega’s willen meegeven? Als je goed zorgt voor jezelf, kun je ook goed zorgen voor een ander”.

Vertrouwen

“Ik zit hier op mijn plek. De werksfeer is informeel en collegiaal en ik vind het leuk dat ik een ambulante functie heb. Ik doe leuk en zinvol werk en ik krijg het volste vertrouwen vanuit de organisatie. De zaken zijn hier goed geregeld, ZONL is een goede werkgever.”

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij