Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

Cindy & ZONL

Cindy, 42 jaar, werkt sinds 2019 bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land. De uit Emmeloord afkomstige Gedragsdeskundige, studeerde Psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Toen ze klein was droomde Cindy er altijd van om dierenarts te worden. “Dat is het niet geworden”, lacht Cindy. “Ik ben Psychologie gaan studeren om uit te zoeken waarom mensen zich gedragen zoals ze doen. Tijdens mijn studie ben ik me steeds meer gaan interesseren in wat er gebeurt als iemand ouder wordt en welke aandoeningen er dan kunnen ontstaan. Dit maakt mijn werk heel veelzijdig.”

Puzzeltocht

“Het werken bij ZONL is heel afwisselend”, vertelt Cindy. “Ik vind het leuk om samen met het multidisciplinaire team te analyseren waar probleemgedrag vandaan komt en daarvoor de beste oplossing te zoeken. Deze ‘puzzeltocht’ is voor mij altijd weer een uitdaging. Als het lukt om iemand bijvoorbeeld weer te laten ontspannen of kan genieten van activiteiten, maakt dat mijn hulpverlenershart weer blij.”

“Ik denk dat we bij ZONL op de goede weg zijn om voor de bewoners ( o.a. in de woonzorgcentra en verpleeghuizen) een fijn laatste thuis te geven. Dit komt  door de persoonsgerichte aanpak waar we nu mee werken. Het is belangrijk dat we dit vasthouden. We kunnen het wooncomfort nog vergroten door alle nieuwe ontwikkelingen die op dit moment binnen de ouderenzorg plaatsvinden.”

Corona

“Als ik terugkijk op de afgelopen twee jaar, dan waren de momenten dat er coronauitbraken waren op de verpleegafdelingen het meest bijzonder”, vertelt Cindy. “Dit was een situatie, die voor iedereen volledig nieuw was en waar we met zijn allen ineens middenin stonden. Ik stond bijvoorbeeld voor het eerst in beschermende kleding bij de cliënt. Het ziektebeeld was nieuw en tegelijkertijd probeerden we met elkaar, alles zo normaal mogelijk te laten verlopen. Dat was echt de uitdaging.”

“Binnen de vakgroep Gedragsdeskundigen werk ik gelukkig samen met hele fijne en betrokken collega’s. We zijn samen echt een groep, die van elkaar leert en elkaar inspireert. Daarnaast vind ik het ook altijd erg leuk om met verzorgende teams en collega’s van andere disciplines samen te werken. Ik vind het leuk om er samen er voor zorgen dat de bewoner zich prettig voelt, fijn woont en de zorg krijgt die hij verdient.”

Mijn baan bij ZONL

“Mijn baan in een paar woorden? Dat is toch wel ‘afwisselend en uitdagend’”, vertelt Cindy. Het woord afwisselend is gebruikt omdat iedere werkdag er voor mij anders uitziet. Het ene moment zit ik in gesprek met een bewoner, dan zit ik weer in een gedrags-medische visite met de arts. Het volgende moment zit in ik een bewonersbespreking met een team of geef ik scholing.

Daarnaast zijn er zoveel ontwikkelingen binnen de ouderenzorg dat ik nooit raak uitgeleerd. Dat maakt mijn baan uitdagend. Ik hoop nog jaren met veel plezier bij ZONL te kunnen werken.”

 

 

Meer informatie

Heb je vragen over het werk als gedragsdeskundige aan Cindy? Stuur ons jouw vragen dan toe en wij zorgen dat je antwoord krijgt. E-mail ons via: werkenbij@zorggroep-onl.nl o.v.v. ‘Cindy & ZONL’

Hebben we jouw interesse gewekt en wil je ook bij ZONL komen werken? Bekijk dan snel ons vacatureoverzicht en ontdek of wij vandaag al jouw droombaan beschikbaar hebben. Staat jouw uitdaging nog niet in ons vacatureoverzicht? Maak dan een jobalert aan. Dan brengen we je vanzelf op de hoogte van nieuwe vacatures bij de Zorggroep.

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij