Voorlezen:

Lettergrootte:

Advies en informatie over het verzorgen en opvoeden
van uw kind

Consultatiebureau

In de gemeenten Urk en Noordoostpolder verzorgt Zorggroep Oude en Nieuwe Land de Jeugdgezondheidszorg voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Hieronder vallen de diensten van het consultatiebureauIn de eerste week na de geboorte komen we bij de ouders thuis om de hielprik uit te voeren en een gehoortest af te nemen. Als de baby ongeveer 2 weken oud is, komt de jeugdverpleegkundige langs om kennis te maken. Ook worden dan de gegevens over de zwangerschap, geboorte en eerste levensweken in het digitaal dossier van het kindje vastgelegd.

Ouders kunnen zelf toegang krijgen in het ouderportaal, Mijn Kinddossier, waar je via DigiD kunt inloggen. Dat is handig voor het maken van afspraken, die doorgaans plaatsvinden op het consultatiebureau.

Ontwikkeling van je kind

Op het consultatiebureau geven de jeugdverpleegkundige en jeugdarts/verpleegkundig specialist advies en informatie over het verzorgen en opvoeden van kinderen. Tijdens de momenten dat je op het consultatiebureau komt, wordt de groei, gezondheid en ontwikkeling van je kind(eren) gevolgd volgens landelijke richtlijnen. Ook deze gegevens worden bijgehouden in het digitale dossier. Ook de vaccinaties van het Rijksvaccinatieprogramma worden gegeven tijdens het bezoek aan het consultatiebureau.

Nieuwe inwoners

Als je nieuw bent in de gemeente Noordoostpolder of Urk en je hebt een kind/kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar, dan neemt de jeugdverpleegkundige contact op om kennis te maken en informatie te geven over de diensten en mogelijkheden van het consultatiebureau in de nieuwe gemeente.

Afspraken op het consultatiebureau

Het eerste consult op het consultatiebureau vindt plaats rond de leeftijd van 4 tot 6 weken. We hebben daarna flexibele contactmomenten en maken de vervolgafspraken in overleg met de ouders. De afspraken waarbij je kind een vaccinatie krijgt gaan door als je kind fit is. Bij gezondheidsklachten moet je thuisblijven en de afspraak telefonisch of per mail afmelden. Ook zijn er inloopspreekuren waarop je terecht kunt met vragen.

Vragen?

Bij vragen kun je contact opnemen met de administratie jeugdgezondheidszorg via telefoonnummer 0527 630 391 of via babyenpeutervragen@zorggroep-onl.nl zodat er een advies of afspraak op maat gegeven kan worden. Wil je de afspraak op het consultatiebureau afzeggen of verplaatsen neem dan ook contact op met de administratie.

Voorwaarden voor je bezoek aan het consultatiebureau

  • Als je kind ziek is met koorts verzoeken we je thuis te blijven. Een kind met een milde verkoudheid is welkom op het consultatiebureau en kan gewoon gevaccineerd worden
  • Heb je zelf koorts, last van hoesten, kortademigheid, keelpijn of verkoudheid?  Blijf dan thuis.
  • We verzoeken je om op de afgesproken tijd naar het consultatiebureau te komen, maximaal 5 minuten eerder aanwezig zijn.
  • Graag een eigen handdoek/ omslagdoek meenemen naar het consultatiebureau voor op het aankleedkussen.

 

Consultatiebureau Urk

Consultatiebureau Emmeloord

Ervaringen

Klaver
Bellen Werken bij