Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

Marjanne: hét gezicht van woonzorgcentrum Nieuw Clarenberg

Loop je woonzorgcentrum Nieuw Clarenberg in Vollenhove binnen, dan kun je niet om haar heen. Marjanne op de Haar. Een vriendelijke en zorgzame dame, begroet jou met een glimlach op haar gezicht. Bij haar kun je terecht voor allerlei vragen. Ze is hét aanspreekpunt voor bewoners, medewerkers, bezoekers en pakketbezorgers.

Marjanne gaat sinds vijf jaar naar dagbesteding De Speciaalzaak. De dagbesteding bevind zich op de begane grond van Nieuw Clarenberg. “Het is voor mensen met een verstandelijke beperking. Met elke deelnemer bekijken we wat een ieder leuk vind om te doen. Sommigen zijn lekker creatief bezig, Marjanne voelt haar helemaal thuis als gastvrouw van Nieuw Clarenberg”, vertelt Marianne Davelaar, eigenaresse van De Speciaalzaak.

Breed takenpakket
Van alle markten thuis, dat is Marjanne. Ze houdt zich met allerlei soorten werkzaamheden bezig. “Ik zorg ervoor dat de post en pakketjes die binnenkomen worden verspreid. Hier zit bijvoorbeeld ook medicatie tussen en voedingsrijke middelen. Deze sorteer ik, zodat alles op de juiste plek terechtkomt. Zodra alles klaarligt bel ik met de afdeling dat ze het kunnen ophalen.” Ook het doen van administratieve taken behoort tot het takenpakket van Marjanne. “Ik beheer de agenda. Dat betekent onder andere dat medewerkers bij mij een vergaderzaal kunnen aanvragen. Wanneer ze koffie en thee nodig hebben, regel ik dat ook. Bewoners en bezoekers kunnen bij mij terecht wanneer ze de rolstoelfiets of duofiets willen reserveren.”

Eigen kaartenlijn
Naast alle administratieve taken is Marjanne ook graag creatief bezig. “Knutselen en haken doe ik het liefst. Wanneer er speciale dagen zijn, bijvoorbeeld met Pasen of Kerst,  zorg ik voor de aankleding in het woonzorgcentrum. Dat staat altijd erg gezellig. Ook heb ik mijn eigen kaartenlijn gemaakt. De kaarten zijn te koop bij de dagbesteding”, vertelt Marjanne trots.

Afwisseling
Geen dag is hetzelfde voor Marjanne. “Ik weet nooit precies hoe de dag verloopt. Maar dat vind ik juist ook heel erg leuk. Elke dag precies weten wat ik ga doen, nee, daar houd ik niet van. Ik moet wel wat afwisseling hebben in mijn werk. Ook het contact met mensen vind ik fijn. En dat moet natuurlijk ook. Als je als gastvrouw hét gezicht bent van Nieuw Clarenberg moet je het fijn vinden om met mensen om te gaan.”


Uitdaging 
Voordat Marjanne naar dagbesteding De Speciaalzaak ging, ging ze naar de dagbesteding in Steenwijk. Waarom ze deze overstap heeft gemaakt? “Ik houd van uitdaging en dat vond ik daar niet meer. Mijn takenpakket is hier in de loop der jaren steeds verder uitgebreid en dat vind ik heel fijn.” Marianne vult aan: “We hebben regelmatig overleg met Marian de Boer, teammanager van Nieuw Clarenberg. Met elkaar kijken we hoe de samenwerking verloopt, hoe we het vinden gaan en waar mogelijkheden liggen in het uitbreiden van het takenpakket van Marjanne bijvoorbeeld. Dat werkt heel prettig.”

Iedereen is welkom
Elke dag komen deelnemers naar dagbesteding De Speciaalzaak in Nieuw Clarenberg. Ze kunnen werken in de houtwerkplaats, in de winkel of bij facilitaire zaken in Nieuw Clarenberg. Hetgeen wat is gemaakt door de deelnemers wordt verkocht in de winkel. De winkel is elke dag geopend van 9.00 uur tot 16.00 uur. “Je kunt er van alles kopen, cadeautjes voor bijvoorbeeld een verjaardag, huwelijk of geboorte of diverse kaarten. Ook hebben we een eigen theelijn ontwikkeld. Iedereen is van harte welkom eens een kijkje te komen nemen”, sluit Marianne af.

Afb: Marjanne: hét gezicht van woonzorgcentrum Nieuw Clarenberg 2

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij