Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

Ontdek hoe je het verschil kunt maken in het leven van een (kwetsbaar) kind

Wie wil ontdekken welke mogelijkheden er zijn om positief bij te dragen aan het leven van een (kwetsbaar) kind, loopt aanstaande woensdagmiddag 15 mei tussen 14.00 en 16.30 uur binnen bij de Flevomeer Bibliotheek in Emmeloord. Hier organiseren Steunouder Noordoostpolder en Triade Vitree een inloopmiddag waarop ze belangstellenden informeren over de mogelijkheden om zich in te zetten als bijvoorbeeld gezinsmaatje, steunouder, gastgezin of pleeggezin.  

Je huis openstellen, een gezin helpen of samen met iemand op pad
Of je nu overweegt om pleegouder te worden, interesse hebt in steunouderschap, gastgezin wilt zijn of gewoon wilt weten hoe je een betrokken maatje kunt zijn; de inloopmiddag biedt een uitgelezen kans om meer te ontdekken over de diverse manieren waarop je je kunt inzetten. 

Marjan is steunouder “Een beetje ruimte in je huis en veel in je hart, meer is niet nodig”  
Ingewikkeld is het niet, steunouder zijn. “Mensen hebben soms het idee dat het zwaar is, dat is het écht niet. Liefde om te geven, een beetje ruimte in je huis en veel in je hart, meer is niet nodig.” aldus steunouder Marjan Gootjes-Tromp. Zij vangt, in haar gezin met man en dochter, iedere dinsdag een jongetje van, nu drie, op en daar is niet alleen zij blij mee. “De vader heeft een hersenbloeding gehad en gebruikt die dag voor therapieën en doktersbezoek. Die ene dag geeft het gezin rust. Ik vind het heerlijk om iets bij te dragen en mijn liefde kwijt te kunnen. Mijn dochter vindt het geweldig dat ze toch zo nu en dan een soort van grote zus kan zijn.”

Informatie en mogelijkheid om professionals en ervaringsdeskundigen te spreken  
Naast informatie over de verschillende mogelijkheden om bij te dragen als pleegouder, steunouder of (gezins)maatje, kunnen bezoekers tijdens de inloopmiddag vragen stellen en in gesprek gaan met professionals en ervaren pleegouders, steunouders en (gezins)maatjes. Ook voor het vermaak van de kinderen van bezoekers wordt gezorgd.

Meer informatie over de inloopmiddag is te vinden op triadevitree.nl/inloopmiddag. 

Afb: Ontdek hoe je het verschil kunt maken in het leven van een (kwetsbaar) kind 2

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij