Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

Geen zorgovereenkomst ZONL en Caresq

ZONL is er niet in geslaagd om voor 2022 afspraken te maken met zorgverzekeraar Caresq en haar labels Eucare en Aevitae. Het gaat om alle ZVW-vormen van zorg die geleverd worden door ZONL in de wijkverpleging, geriatrische revalidatie, eerstelijns verblijf, behandeling door specialist ouderengeneeskundige, gedragswetenschapper, ergotherapeut, fysiotherapeut, logopedist en diëtist.

Voor de cliënten die thuiszorg of behandeling van ZONL ontvangen betekent dit dat deze niet door Caresq zullen worden vergoed in 2022. Wie niet het risico wil lopen dat de zorg die nu van de Zorggroep wordt ontvangen niet vergoed wordt, kan nog voor 31 december overstappen naar een zorgverzekeraar waar ZONL wél een volledige zorgdekking mee heeft afgesproken. Voor 2022 heeft ZONL afspraken met alle overige zorgverzekeraars die niet onder de koepel Caresq vallen.

Bestuurder Albert Hilvers over het uitblijven van goede, bindende afspraken met Caresq: “ZONL biedt vanuit haar visie op Betrokken zorg aan alle mensen in Steenwijkerland, Noordoostpolder en Urk, een breed pakket aan zorg en ondersteuning. Ongeacht leeftijd en/of sociale status. Vanuit dit uitgangspunt werken wij ook graag samen met anderen. Elk jaar maken we afspraken met verschillende zorgverzekeraars over welke zorg wij kunnen leveren aan zorgvragers in ons werkgebied en tegen welke prijs. Helaas hebben wij nu met Caresq geen afspraken kunnen maken.”

Lopende het jaar 2022 wordt meer bekend over afspraken die gelden voor 2023.

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij