Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

“Het waren drie fantastische dagen!” - Bewoners kleinschalig wonen Nieuw Clarenberg genoten van de vakantie

Bewoners van kleinschalig wonen Nieuw Clarenberg zijn onlangs op ‘vakantie’ geweest. Ze verbleven op camping Akkertien in Vollenhove. “Het waren drie fantastische dagen”, vertelt Thea Smit, welzijnsmedewerker kleinschalig wonen Nieuw Clarenberg. “De bewoners hebben volop genoten!”

Het initiatief om met de bewoners van kleinschalig wonen Nieuw Clarenberg naar de camping te gaan kwam van Thea en haar collega’s Marga en Saskia. Thea: “We zagen dat bewoners van andere woonzorglocaties van ZONL op ‘vakantie’ gingen in eigen huis, een heel leuk idee. Wij hebben alleen bij onze locatie niet echt de ruimte hiervoor. Daarom zijn we om ons heen gaan kijken of er in de buurt mogelijkheden waren om op ‘vakantie’ te kunnen met onze bewoners. Zo kwam camping Akkertien in beeld.”

Ontspannen en genieten
Samen met haar collega’s is Thea gaan kijken bij Akkertien. “We hebben een heel positief gesprek gehad en de camping bekeken. Het is een gezellige camping aan de rand van Vollenhove en ligt in het mooie en waterrijke natuurgebied Weerribben en Wieden. Voor onze bewoners echt een mooie plek om te kunnen ontspannen en genieten. We hebben gelijk een aantal dagen geboekt.”

Niks moet, bijna alles mag
Bewoners werden in groepjes van zes ingedeeld. Iedere dag ging een aantal groepjes van bewoners naar de camping. De dag stond vooral in het teken van het samenzijn en genieten met elkaar. “We hadden een aantal vaste activiteiten op het programma, zoals de bingo. Familie was van harte welkom mee te komen spelen. Verder konden de bewoners zelf aangeven wat ze graag wilden doen. We hebben echt gekeken naar wat wel en niet geschikt is voor de bewoner. Niks moet, bijna alles mag.”

Speciaal moment 
Twee bewoners hadden in geen jaren meer gezwommen. Het overdekte zwembad op de camping had hun volle aandacht. Thea: “Ze wilden wel weer eens een baantje proberen. Vroeger deden ze namelijk aan wedstrijdzwemmen. Het eerste baantje werd rustig gedaan in schoolslag, maar daarna werd de borstcrawl ingezet. Prachtig om te zien! Je zag ze helemaal stralen. Een heel speciaal moment was dat, één van de hoogtepunten van deze vakantiedagen.”

Koningin op de fiets
Aan het eind van de dag werden alle bewoners weer naar hun kleinschalige woning in Nieuw Clarenberg gebracht. “Dat werd gedaan met de rolstoel- of duofiets of met de taxi. De bewoners hebben ontzettend genoten. Er was ook een mevrouw die met de rolstoelfiets naar de camping kwam en weer terugging. Ze zat als een koningin op de fiets, de blijdschap spatte van haar gezicht af. Daar genieten wij dan ook enorm van. Voor ons is zoiets kleins, voor hen iets zo speciaals!” Ook familie van de bewoners zijn vol lof. “Een familielid had aangegeven dat ze dit fantastisch vond dat dit werd georganiseerd voor de bewoners. Haar zus had nog nooit gekampeerd en dat ze dit nog mee mocht maken vond ze geweldig!”
 
Zorg altijd aanwezig
Bewoners hebben tijdens de ‘vakantie’ de zorg ontvangen die ze ook ontvangen als ze in Nieuw Clarenberg zijn. “Er was de hele dag verzorging aanwezig en een medewerker van het team Welzijn aanwezig. Ook vrijwilligers hebben ons geholpen, waarvoor dank! Met elkaar hebben we gezorgd voor drie fantastische dagen. Ook mede door de goede zorgen van de medewerkers van camping Akkerstien. Ze hebben ontzettend goed met ons meegedacht en er was van alles mogelijk. Daarvoor onze hartelijke dank!”

Afb: “Het waren drie fantastische dagen!” - Bewoners kleinschalig wonen Nieuw Clarenberg genoten van de vakantie 2

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij