Voorlezen:

Lettergrootte:

Grijp jij in? Ook bij een vermoeden...

Huiselijk geweld

In Nederland zijn per jaar 200.000 mensen slachtoffer van huiselijk geweld. Huiselijk geweld is geweld dat plaatsvindt in de privésfeer en het is de meest voorkomende vorm van geweld. Het is tevens de meest ongrijpbare vorm van geweld, want huiselijk geweld blijft vaak verborgen voor de buitenwereld. Huiselijk geweld komt voor in alle lagen van de bevolking en in alle culturen.

Vooral vrouwen, maar ook ouderen, kinderen en mannen zijn slachtoffer en de plegers zijn vaak de partner, ouders, andere kinderen in het gezin, familieleden of huisvrienden.

In Noordoostpolder en Urk kunt u voor meer informatie en contact terecht bij StopHuiselijkGeweld.nu. Hier werken maatschappelijk werkers en jeugdverpleegkundigen samen om het huiselijk geweld aan te pakken. U kunt dan met een deskundige praten over uw situatie en samen met hem de zaken op een rijtje zetten en naar oplossingen zoeken.

Meer informatie?

T. 088 966 52 32
I. www.stophuiselijkgeweld.nu

Als u te maken heeft met huiselijk geweld en u woont in de gemeente Steenwijkerland dan kunt u terecht bij Kadera via telefoonnummer 0900 433 33 33.

Ervaringen

Klaver
Bellen Werken bij