Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

Lisanne draagt een steentje bij tijdens de coronacrisis

“Ik had heel sterk het gevoel dat ik iets wilde bijdragen en niet alleen maar thuis wilde zitten”, vertelt Lisanne (18 jaar) enthousiast. “Ik hoef nu toch niet naar school, dus kan ik net zo goed de handen uit de mouwen steken!” Lisanne is één van de nieuwe tijdelijke collega’s van Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL) die extra komen helpen in corona-tijd.

Lisanne start als ‘verzorgende student’ in woonzorgcentrum Zonnewiede in Giethoorn. Als derdejaars student Verpleegkunde levert ze een volwaardige bijdrage aan het leven op de verpleegafdeling. Ze stapt in, vers uit haar laatste stage in het ziekenhuis.

“Een paar weken geleden liep ik nog rond in het Isala Ziekenhuis in Meppel”, vertelt Lisanne. “Daar liep ik stage op de afdeling Neurologie. Het is een afdeling waar heftige dingen gebeuren en ik heb er heel veel geleerd. Ook leerde ik er medicatie uitdelen en dat gedeelte heb ik helemaal laten aftekenen. Daarom kan ik nu ook medicatie rond delen bij Zonnewiede.”

Tijd over

De lessen bij het Deltion College hadden weer moeten beginnen toen de stageperiode afliep. “Maar dat liep anders”, vertelt Lisanne. “Door corona zitten we nu allemaal thuis. We volgen onze lessen online en maken ons huiswerk. Ik hoef niet te reizen en heb daardoor veel tijd over. Toen ik een e-mail kreeg van school dat ZONL extra collega’s zocht, heb ik niet getwijfeld en gelijk gereageerd. Ik hoefde niet lang te wachten voordat ik gebeld werd om even kennis te maken. Het ging heel snel.”

Echt helpen

Lisanne wil een baan in de zorg, omdat ze graag mensen helpt en verzorgt. “Dat zit in me, dat doe ik thuis ook en ik zou het ook voor de buren doen als dat nodig is. Daarom ben ik blij dat ik nu kan starten bij ZONL, want nu kan ik écht gaan helpen. Hier word ik voor opgeleid! Dat ik er een leuke bijbaan aan overhoud, is een mooie bijkomstigheid. Ik wil gewoon graag mijn steentje bijdragen in deze crisis.”

Spannend, maar leuk

“Ik vind het best een beetje spannend: ik wil natuurlijk niemand besmetten én ik wil zelf niet besmet raken”, geeft Lisanne eerlijk toe. “Ik denk dat als we ons allemaal goed aan de richtlijnen houden, we ons uiterste best doen om dit te voorkomen. Dan hoeven we niet bang te zijn”.

“Ik vind het eigenlijk ook wel een hele leuke tijd. Dit kwam zo op mijn pad, maar is een goed begin van mijn carrière. Uiteindelijk wil ik graag verpleegkundige op de Spoedeisende Hulp in het ziekenhuis worden, dus dan is dit vast een mooie start om in een hectische periode te beginnen. En wie weet, hoe lang ik medewerker blijf van ZONL? Als de collega’s lief zijn en de sfeer goed is, blijf ik hier misschien nog wel even hangen!”

Wil jij ook helpen?

Heb jij, net als Lisanne, tijd over naast je studie Verpleegkunde? Wil je die tijd gebruiken om onze cliënten en collega’s te ondersteunen? Heb je vragen en wil je je aanmelden, mail dan naar: coronamatch@zorggroep-onl.nl

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij