Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

ZONL bereidt zich voor op versoepeling bezoekregeling

De wereldwijde uitbraak van COVID-19 is een ingrijpende situatie voor iedereen en zeker als je in het dagelijkse leven te maken hebt met de zorg voor een kwetsbare groep cliënten en soms met cliënten die besmet zijn met corona. Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL) heeft volop aandacht voor de bescherming van cliënten en medewerkers, het voorkomen van gezondheidsklachten van medewerkers en het welzijn van de cliënten.

Momenteel speelt de vraag over het versoepelen van de bezoekregeling in verpleeghuizen en woonzorgcentra. “Wij zijn al een paar weken geleden met de voorbereidingen gestart, omdat we goed begrijpen dat het voor onze cliënten belangrijk is om contact te hebben met hun partner, kinderen en kleinkinderen”, aldus Hilvers. “Zodra we hiervoor groen licht krijgen, kunnen we hier mee starten. Daarnaast blijven we naar andere mogelijkheden zoeken, hoe onze cliënten in contact kunnen blijven met hun naasten. Zo hebben de meeste woonzorglocaties van ZONL de mogelijkheid voor raamvisite en kunnen de cliënten beeldbellen”.

Op de vraag hoe ZONL omgaat met beschermingsmiddelen tijdens het werk, zoals mondkapjes, antwoordt Albert Hilvers: “ZONL is steeds uitgegaan van de richtlijnen van het RIVM en blijft dat ook doen. Naast deze richtlijnen passen we waar nodig per situatie maatwerk toe. Veiligheid staat voorop en we houden daarbij rekening met de gevoelens die er zijn en mogen zijn. We vertrouwen hierbij op de deskundigheid van onze medewerkers. Zij kunnen op de momenten dat ze verzorging en/of verpleging geven aan cliënten in de wijk en/of in de woonzorglocaties inschatten of ze op dat moment, in die specifieke situatie op een veilige manier kunnen werken. Naast een lichte toename van het aantal besmettingen in verpleeghuis Talma Hof in Emmeloord, hebben we vooralsnog in onze andere woonzorglocaties niet te maken gehad met besmette cliënten”.

Naast de focus op veilig werken is er bij ZONL ook aandacht voor gezond (thuis)werken. “We willen onze medewerkers zo veel mogelijk ondersteunen en helpen om te kunnen omgaan met mogelijke spanning- of stressklachten die ze kunnen ervaren, zoals verhoogde werkdruk en mentale belasting. We willen voorkomen dat gezondheidsklachten ontstaan. Dus moeten we er voor zorgen dat medewerkers de best passende steun krijgen als dat nodig is en op het moment dat het nodig is”, legt Albert Hilvers, bestuurder van ZONL, uit.

De meeste woonzorglocaties van ZONL bieden de mogelijkheid voor raamvisite.

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij