Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

Marijke & ZONL

Marijke, 59 jaar, werkt al 28 jaar bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land. De uit Ens afkomstige jeugdverpleegkundige, studeerde verpleegkunde en maatschappelijke gezondheidszorg. Toen ze klein was droomde Marijke van een baan in het ziekenhuis. Ze is uiteindelijk al vrij snel na het halen van haar diploma’s gestart in de jeugdgezondheidszorg. “Ik ondersteun nu dagelijks ouders die een kindje hebben gekregen”, vertelt Marijke. “Ik help graag anderen, daarom koos ik voor een baan in de zorg. Dit is echt prachtig werk.”

Emotioneel werk

“Vaak is mijn werk heel mooi. Ik werk met jonge ouders en kinderen en maak veel gelukkige momenten mee”, vertelt Marijke. “Het is ook prachtig als ik zie dat ouders na jaren ‘dokteren’ toch nog een baby krijgen. Dan mag ik delen in dat geluk en dat is heel bijzonder. Toch zijn er ook hele verdrietige momenten. Baby’s overlijden ook wel eens tijdens de zwangerschap of vlak na de geboorte. Dat is erg heftig. Ik heb een gezin begeleidt waar drie keer een kindje dood werd geboren. Ook heb ik meegemaakt dat de moeder uit een gezin overleden is. Dit zijn momenten die ik niet snel vergeet.”

“Toch ben ik blij dat ik dit werk doe. ZONL heeft binnen de JGZ zoveel mogelijkheden om ouders te ondersteunen. Zowel bij het veilig en gezond laten opgroeien van hun kinderen, als ook voor het goed verzorgen van het vaccinatieprogramma. Ik draai natuurlijk ook al even mee. Ik heb vroeger kinderen op het consultatiebureau gezien, die ik nu met hun eigen kinderen weer terug zie. Dat is natuurlijk prachtig!”

Werken bij ZONL

“Ik krijg als jeugdverpleegkundige veel ruimte om mezelf te laten (bij)scholen”, vertelt Marijke. Samen met mijn naaste collega’s op Urk zorgen we met elkaar dat we alles regelen. We helpen elkaar dus ook. Natuurlijk zou ik het liefst nog wat meer tijd voor de cliënt en wat minder administratie willen, maar als we mogelijkheden voor verbetering zien, kunnen we daar altijd over praten.”

“Het leukste aan mijn werk? Dat elke dag anders is, doordat je met heel veel verschillende mensen te maken hebt. Dat maakt het dagelijks bijzonder!” 

 


Meer informatie

Heb je vragen over het werk als jeugdverpleegkundige aan Marijke? Stuur ons jouw vragen dan toe en wij zorgen dat je antwoord krijgt. E-mail ons via: werkenbij@zorggroep-onl.nl o.v.v. ‘Marijke & ZONL’

Hebben we jouw interesse gewekt en wil je ook bij ZONL komen werken? Bekijk dan snel ons vacatureoverzicht en ontdek of wij vandaag al jouw droombaan beschikbaar hebben. Staat jouw uitdaging nog niet in ons vacatureoverzicht? Maak dan een jobalert aan. Dan brengen we je vanzelf op de hoogte van nieuwe vacatures bij de Zorggroep.

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij