Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

Reina & ZONL

Reina, 52 jaar, werkt sinds 2011 bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land. De uit Emmeloord afkomstige verpleegkundige, heeft zich gespecialiseerd in palliatieve zorg. “Ik heb namelijk aanvullende opleidingen gevolgd richting oncologie en hematologie, waardoor ik dit werk nu goed kan doen”, vertelt Reina. “Vroeger wilde ik kraamverpleegster worden. Toen bleek dat 80% van dat werk (toen) huishoudelijk werk was, haakte ik af. Ik ben niet geschikt voor huishoudelijk werk, thuis ook niet”, lacht een vrolijke Reina.

Iedereen is dankbaar

“Ik kom vaak bij cliënten die niet meer beter worden”, vertelt Reina. “Dat is natuurlijk logisch als palliatief verpleegkundige. De meeste cliënten waar ik kom, komen te overlijden. Dan is het zo belangrijk dat wij ons werk écht goed doen, want we kunnen het nóóit meer over doen. Samen met iemands naasten zorgen we dan voor de cliënt, veelal in iemands eigen thuisomgeving. Zowel de cliënt, als zijn of haar naasten, zijn zo dankbaar voor de zorg die we komen bieden. En voor mij is het enorm waardevol als ik iemand kan verplegen, samen met iemands naasten. Je helpt iemand met afscheid nemen.”

De vakgroep palliatieve zorg

“Bij ZONL hebben we een vakgroep opgezet, speciaal voor palliatieve zorg”, vertelt Reina. “Ik mag hier als verpleegkundige aal deelnemen als aandachtsvelder. Zo kunnen we onze focus houden op het bieden van professionele ondersteuning aan de cliënten die niet meer beter worden. Het is mooi dat hier aandacht voor is bij ZONL. Ook vergaren we een hoop kennis en volgen we landelijke ontwikkelingen binnen de palliatieve zorg. Die kennis proberen we actief te delen met collega’s, zowel in de wijkverpleging als binnen woonzorgcentra. Zo profiteert heel ZONL van de vakgroep die er is. Mooi toch?”

 


Meer informatie

Heb je vragen over het werk als palliatief verpleegkundige aan Reina? Stuur ons jouw vragen dan toe en wij zorgen dat je antwoord krijgt. E-mail ons via: werkenbij@zorggroep-onl.nl o.v.v. ‘Reina & ZONL’

Hebben we jouw interesse gewekt en wil je ook bij ZONL komen werken? Bekijk dan snel ons vacatureoverzicht en ontdek of wij vandaag al jouw droombaan beschikbaar hebben. Staat jouw uitdaging nog niet in ons vacatureoverzicht? Maak dan een jobalert aan. Dan brengen we je vanzelf op de hoogte van nieuwe vacatures bij de Zorggroep.

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij