Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

Mariska van Rheenen ziet thuisbegeleiding als extra steuntje in de rug

Sinds augustus 2022 is Mariska van Rheenen thuisbegeleider bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land. ‘’Hiervoor heb ik binnen verschillende facetten in de zorg gewerkt, zoals op een uitzendbureau voor de zorg, gehandicaptenzorg, ouderenzorg en in een zorghotel’’, aldus Mariska. En nu de stap naar de thuisbegeleiding? ‘’Ik hielp af en toe mijn buren die beide aan dementie leiden en ik merkte dat ik het fijn vond om -waar nodig- mensen te helpen. Toen ik deze vacature zag sprak me dat direct aan’’. 

Als thuisbegeleider bied je praktische hulp. Je werkt samen aan de doelen die de cliënt wil halen. Deze doelen zijn vastgesteld tijdens een gesprek dat de cliënt heeft gehad met een WMO-consulent van de gemeente. Als thuisbegeleiding de juiste ondersteuning is, ontvangt team thuisbegeleiding van Zorggroep Oude en Nieuwe Land de aanvraag. 

Procesbegeleider 
''Sinds september vervang ik de procesbegeleider van ons team. Ik begon deze baan met cliëntencontact voor 15 uur, nu werk ik 24 uur als procesbegeleider en begeleid ik nog een aantal cliënten. Als procesbegeleider ken en volg je alle cliënten. Na het gesprek met de WMO-consulent maak ik een zorgplan en koppel de client aan de juiste thuisbegeleider. Daarna zie ik in ons volgsysteem de evaluatiemomenten’’, legt Mariska uit. 

Spinnenweb 
Mariska: ‘’We kijken altijd naar de ‘cirkel van betrokkenen’ bij een client. Wie zit er al in zijn of haar netwerk en wie kunnen we daaraan toevoegen. Kan diegene die al in het netwerk zit iets meer of anders doen voor de cliënt. Zo proberen we het netwerk te vergroten. Vaak trekt het netwerk of de thuiszorg aan de bel als het niet helemaal goed gaat en er hulp of ondersteuning nodig is. Ik zie thuisbegeleiding als een extra steuntje in de rug die iemand op dat moment even nodig heeft.” 

Meer weten over (praktische) thuisbegeleiding? 
Kijk op onze website of stuur een mail naar thuisbegeleidingstw@zorggroep-onl.nl of thuisbegeleidingnopurk@zorggroep-onl.nl  

Mariska op huisbezoek: ''Als thuisbegeleider bied je praktische hulp.''

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij