Voorlezen:

Lettergrootte:

'Het gemoedelijke,
dorpse karakter
voelt heel vertrouwd'

Markehof

Als zelfstandig wonen niet meer lukt, kunt u terecht in woonzorgcentrum Markehof in Marknesse. Het woonzorgcentrum staat vlakbij de dorpskern en maakt deel uit van de samenleving. De bewoners weten wat er om hen heen gebeurt en de inwoners van Marknesse hebben een belangrijke rol in het huis. De bewoners zijn niet alleen afkomstig uit Marknesse, ook mensen uit omliggende dorpen weten de weg naar Markehof te vinden.

Als u verhuist naar Markehof krijgt u een appartement met eigen voordeur. Het appartement bestaat uit twee kamers die u kunt inrichten met eigen meubels en stoffering, helemaal naar uw eigen smaak en wensen. U beschikt over een eigen brievenbus en uw familie en vrienden kunnen op bezoek komen wanneer u wilt. Er bevinden zich 52 appartementen in het woonzorgcentrum, waarvan er 23 geschikt zijn voor echtparen. Vier van de appartementen zijn ingericht voor kortdurend verblijf. Voor mensen die tijdelijk niet naar huis kunnen, door bijvoorbeeld een operatie of waarbij tijdelijk observatie nodig is.

Gemoedelijk en professionele zorg

Bewoners wonen met plezier in Markehof. De sfeer is er gemoedelijk, de opzet is kleinschalig en u kunt rekenen op professionele verzorging met aandacht voor u als persoon.

Door betrokken vrijwilligers worden er veel activiteiten georganiseerd, waar u aan mee kunt doen zonder verplichting. Het gezellige restaurant, de onderlinge verbondenheid en het gemoedelijke dorpse karakter spreekt aan en dragen voor een groot deel bij aan het welbevinden van de bewoners. Wonen in Markehof wordt zoveel mogelijk ingericht naar uw wensen en daarbij spelen de bewoners, medewerkers en vrijwilligers een belangrijke rol.

Kwaliteit van leven

Ook wanneer het niet meer lukt om thuis te wonen, is kwaliteit van leven nog steeds belangrijk. Door ons te richten op wat u wél kunt en wil doen, proberen we bij Markehof hier zoveel mogelijk aandacht voor te hebben. Ook vinden wij gezonde voeding en beweging belangrijke aandachtspunten om uw kwaliteit van leven zo lang mogelijk te kunnen waarborgen.

Wijkfunctie

Markehof heeft een wijkfunctie, het fungeert als ontmoetingsplek in de buurt. Veel senioren uit het dorp maken dankbaar gebruik van de voorzieningen die Markehof biedt of doen mee met de activiteiten. Zo is er altijd gezellige bedrijvigheid in het huis.

Activiteiten

In woonzorgcentrum Markehof worden elke week diverse activiteiten georganiseerd. Bewoners van Markehof kunnen hier aan deelnemen, maar ook buurtbewoners zijn van harte welkom. Voor elke activiteit moet een aantal strippen worden 'betaald'. Bij het team Welzijn of de cateringmedewerkers van Markehof kan een activiteitenstrippenkaart worden gekocht ter waarde van € 15,- (= tien strippen).  

Download hier de actuele activiteitenkalender

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over wonen in Markehof of over onze andere mogelijkheden van wonen met zorg? Wilt u weten welke woonvorm het beste bij uw situatie en die van uw dierbare past? Onze zorgbemiddelaars gaan graag geheel vrijblijvend met u in gesprek om samen te kijken wat uw wensen en behoeften zijn. U kunt ze op werkdagen bellen op (0527) 61 49 95 of mailen naar: zorgbemiddeling@zorggroep-onl.nl.

Ervaringen

Klaver
Bellen Werken bij