Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

Moeders ontmoeten moeders bij Carrefour

Sinds 2015 is Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL) betrokken bij het realiseren en coördineren van Moeders ontmoeten moeders (MOM) en mama’s in de dop, Bij beide initiatieven zetten vrijwilligers zich in om vragende moeders binnen de gemeente Noordoostpolder te helpen. Per 1 april a.s. zal welzijnsorganisatie Carrefour fungeren als contactpersoon voor de vrijwilligers van Moeders voor Moeders. Ze gaan ervoor zorgen dat de vragende moeders in contact kunnen komen met helpende moeders. 

‘’Een rol die bij Carrefour past en waar ze heel goed in zijn’’, aldus Michelle Rebel, coördinator bij ZONL van Moeders ontmoeten moeders. Toen we te horen kregen dat de financiering zou stoppen, zijn we gaan kijken wie het van ons zou kunnen overnemen en toen kwamen we al vrij snel bij Carrefour uit.’’

Vrijwilligers
Pedagogisch werker Lisa Heijboer van Carrefour neemt de rol van Michelle over. ‘’Bij Carrefour hebben we Ouder&COO, een ontmoetingsplek voor en door ouders van kinderen tussen de 0 en 23 jaar in Noordoostpolder. Hier draait het om ontmoeten, delen van ervaringen, vragen aan elkaar kunnen voorleggen en vooral elkaar inspireren met de echte verhalen uit het gezinsleven. Dit heeft volgens mij veel raakvlakken met Moeders ontmoeten moeders’’. ‘’Als je voor het eerst moeder bent, kan het zijn dat je vragen hebt of met een andere moeder ervaringen wil uitwisselen over de ontwikkeling van je kind of over het moederschap. Als je je aanmeldt voor MOM kom je in contact met andere moeders die al ervaring hebben met de verzorging en opvoeding van jonge, opgroeiende kinderen. Ook is het mogelijk samen iets te ondernemen, bijvoorbeeld naar de speeltuin gaan of een wandeling maken’’, legt Michelle uit. Zowel bij Ouder&COO en Moeders ontmoeten draait het om ouders die zich als vrijwilliger inzetten om andere ouders te helpen. Lisa zal niet zoals Michelle veel individueel contact hebben met de vrijwilligers , maar gaat -als corona het toe laat- de vrijwilligers van Moeders ontmoeten moeders uitnodigen voor de koffieochtenden van Ouder&COO waar de vrijwilligers elkaar kunnen ontmoeten.

Mama’s in de dop stopt
Michelle: ‘’Mama’s in de dop stopt helaas per 1 april. Hierdoor kunnen wij aanstaande ouders die het financieel zwaar hebben niet meer voorzien van een baby starterspakket. Wij adviseren deze ouders om contact op te nemen met Stichting (www.stichtingbabyspullen.nl) of het Leger des Heils in Emmeloord’’.

Voor meer informatie over Moeders ontmoeten moeders kunt u vanaf 1 april contact opnemen met Lisa Heijboer van Carrefour. Zij is bereikbaar via 06 83526869 of per mail; lisa.heijboer@carrefour.nu.

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij