Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

Nanda & ZONL

Nanda, 37 jaar, werkt sinds 2007 bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land. De uit Emmeloord afkomstige welzijnsmedewerker is ooit bij ons begonnen in de zorg en heeft ook nog in de wijkverpleging gewerkt. Sinds 2015 werkt ze als welzijnsmedewerker bij woonzorgcentrum Hof van Smeden. “Vroeger wilde ik altijd in de kraamzorg werken, maar met kleine kinderen kon ik niet onverwacht weg van huis”, vertelt Nanda. “Toen nam ik me voor de kraamzorg in te gaan als de kinderen naar het voorgezet onderwijs gaan. Volgend jaar gaat de jongste naar de middelbare school, maar de kraamzorg wil ik niet meer in. Ik heb nu zo’n leuke baan!”

Het Wilhelmus

“Het was koningsdag 2020 en Nederland zat vol in lockdown. Door corona waren ook de deuren van Hof van Smeden gesloten, bezoek was even niet welkom en bijna alle activiteiten waren afgezegd”, vertelt Nanda. “Maar zolang ik me kan herinneren, zingen we met alle bewoners in Hof van Smeden, het Wilhelmus op Koningsdag. Dat moest doorgaan vonden wij!”

“Elke bewoner is in de deuropening van zijn of haar eigen appartement gaan zitten. Wij namen een grote box mee én een microfoon. En daar gingen we…over de gangen, vier afdelingen af. En alle bewoners luid zingend. Ge-wel-dig! We bedachten ‘out of the box’ hoe het wél kon. Ik heb er heerlijk van genoten. Ik kijk de vlog die toen gemaakt is, nog wel eens terug via de facebookpagina van Hof van Smeden!”

Een creatieve baan

“Ik koos voor een baan als welzijnsmedewerker, omdat ik hier mijn creativiteit in kwijt kan”, vertelt Nanda. “We doen van alles samen met de bewoners. We gymen, spelen spelletjes, maken puzzels en spelen bingo. We begeleiden handwerk, fietsen op de duo-fiets en helpen ze met het maken van zweedse puzzels. En dit zijn maar een paar voorbeelden van de vele activiteiten die we ondernemen. Tegelijkertijd zorgen we dat elke bewoner aandacht krijgt en in beweging komt. Daar rapporteren we ook over, zodat we actief werken aan iemands welzijn.”

“Het leukste aan dit werk is dat we zo de ruimte krijgen om met elke bewoner even te kletsen. Het is fijn te horen hoe het met iemand gaat. Of dat nu is wanneer we ze naar de koffie brengen óf zelf koffie met ze gaan drinken. Zo kan ik weer echt even ‘zorgen voor’ en dat voelt zo fijn.”

Roelien

“Ik werk graag met al mijn collega’s, maar het liefst werk ik met Roelien”, lacht Nanda. “Het is fijn als je iemand treft waarmee je even kan sparren over nieuwe activiteiten, kritisch naar iets kunt kijken en ook enorm mee kunt lachen. Samen bedenken we altijd iets voor de bewoners waar we écht achter kunnen staan. Ik zit goed op mijn plek bij ZONL en heb écht een ontzettend leuke, creatieve en afwisselende baan.”

 

Meer informatie

Heb je vragen over het werk als Welzijnsmedewerker aan Nanda? Stuur ons jouw vragen dan toe en wij zorgen dat je antwoord krijgt. E-mail ons via: werkenbij@zorggroep-onl.nl o.v.v. ‘Nanda & ZONL’

Hebben we jouw interesse gewekt en wil je ook bij ZONL komen werken? Bekijk dan snel ons vacatureoverzicht en ontdek of wij vandaag al jouw droombaan beschikbaar hebben. Staat jouw uitdaging nog niet in ons vacatureoverzicht? Maak dan een jobalert aan. Dan brengen we je vanzelf op de hoogte van nieuwe vacatures bij de Zorggroep.

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij