Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

Remon & ZONL

Remon, 26 jaar, werkt sinds 2017 bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land. De uit ’t Harde afkomstige sportman is Bewegingsagoog. Daarvoor studeerde hij o.a. Sport & Bewegen, bij Landstede MBO in Zwolle. “Toen ik jong was, werd ik gescout voor FC Zwolle”, vertelt Remon. “De opleiding Sport & Bewegen maakte het na mijn VMBO mogelijk om het voetbal en mijn opleiding dagelijks te kunnen combineren. Het keuzedeel Bewegingsagoog vond ik het beste bij mij passen. Na een aantal stages met verschillende doelgroepen, heb ik de keus gemaakt me te richten op m’n maatschappelijke carrière. Het werd namelijk steeds lastiger om voetbal, school én werk te combineren. Bij ZONL kreeg ik als jonge beginneling de kans om mijn vak uit te oefenen en ervaring op te doen. Dat doe ik nog steeds elke dag, met veel plezier.”

Ik zal haar nooit vergeten

“De eerste maand dat ik bij ZONL werkte, maakte ik kennis met een oudere dame van ruim 90”, vertelt Remon. “Ze zat in een rolstoel en ik vroeg haar of ze mee wilde doen met een paar bewegingsoefeningen op de huiskamer. Ik zakte door mijn knieën, zodat we prettig konden praten over hoe het bewegen haar afging. Ze had waarschijnlijk niet echt zin in een gesprek, maar ze kwam wel in beweging. Ze haalde namelijk flink naar me uit en schampte met haar rechter vuist mijn wang. Ik viel achterover en moest even bijkomen van de schrik.”

“vijf minuten later probeerde ik het opnieuw, dit keer nam ik iets meer afstand. Ik zei opnieuw ‘goedemorgen’ en wat schetste mijn verbazing? Mevrouw zei mij ‘goedemorgen’ terug en er volgde een leuk gesprekje. Ze wilde zélfs meedoen aan de bewegingsoefeningen! Het fascineerde me hoe veranderlijk het gedrag van mensen kan zijn en zeker van deze oudere doelgroep. Ik denk er nog vaak aan terug.”

De zorg

“Ik koos voor een baan in de zorg, omdat ik het contact met mensen heel erg leuk vind”, vertelt Remon. “Ik zorg graag voor anderen. Ik kan ook écht zeggen dat ik een sportieve baan heb. Uitdagend, gezellig en ik krijg enorm veel waardering.”

“Ik ben elke dag in beweging om anderen in beweging te krijgen. Iedereen is anders, dus het is de kunst om iedereen op zijn of haar eigen unieke manier te benaderen. Tijdens mijn werk, ben ik omringt door mensen. Daardoor is het ook vaak gezellig. En doordat ik vaak ‘dank je wel’ te horen krijg na mijn oefeningen, voel ik me enorm gewaardeerd!”

 

Meer informatie

Heb je vragen over het werk als bewegingsagoog aan Remon? Stuur ons jouw vragen dan toe en wij zorgen dat je antwoord krijgt. E-mail ons via: werkenbij@zorggroep-onl.nl o.v.v. ‘Remon & ZONL’

Hebben we jouw interesse gewekt en wil je ook bij ZONL komen werken? Bekijk dan snel ons vacatureoverzicht en ontdek of wij vandaag al jouw droombaan beschikbaar hebben. Staat jouw uitdaging nog niet in ons vacatureoverzicht? Maak dan een jobalert aan. Dan brengen we je vanzelf op de hoogte van nieuwe vacatures bij de Zorggroep.

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij