Voorlezen:

Lettergrootte:

Eigenlijk een dorpje
binnen een dorp

Nieuw Clarenberg

Als zelfstandig wonen niet meer lukt kunt u terecht in woonzorgcentrum Nieuw Clarenberg in Vollenhove. Het centrum is gebouwd op de plaats waar vroeger het oude klooster Clarenberg stond en is sinds 1995 actief in gebruik als woonzorgcentrum. Het staat middenin Vollenhove en de maatschappelijke functie van het centrum zorgt ervoor dat Nieuw Clarenberg deel uitmaakt van de samenleving.

Nieuw Clarenberg heeft een verzorgingshuis met 50 appartementen die geschikt zijn voor echtparen en 24 verpleeghuisplaatsen waarvan er 5 bestemd zijn voor mensen met een lichamelijke beperking. Daarnaast is er nog de mogelijkheid tot kleinschalig groepswonen, voor mensen met dementie. 

Tenslotte zijn er nog 75 ruime aanleunwoningen te huur via Wetland Wonen in Vollenhove. Als u hier woont kan Zorggroep Oude en Nieuwe Land de zorg leveren. Lekker dichtbij, professioneel en met aandacht.

Professionele zorg en aandacht

Verpleging en verzorging wordt in Nieuw Clarenberg gecombineerd met aandacht voor u als persoon en dat zorgt voor een fijne sfeer. De bewoners voelen zich er thuis. De medewerkers en een groot aantal vrijwilligers zetten zich samen in voor de dagelijkse activiteiten die worden georganiseerd. Wilt u de rust opzoeken? Dat kan op het mooie terras buiten, dat grenst aan het park. U kunt hier genieten van de beweegtuin en de natuur.

Kwaliteit van leven

Ook wanneer het niet meer lukt om thuis te wonen, is kwaliteit van leven nog steeds belangrijk. Door ons te richten op wat u wél kunt en wil doen, proberen we bij Nieuw Clarenberg hier zoveel mogelijk aandacht voor te hebben. Ook vinden wij gezonde voeding en beweging belangrijke aandachtspunten om uw kwaliteit van leven zo lang mogelijk te kunnen waarborgen.

Faciliteiten, zelfstandigheid en professionele zorg

De bewoners uit de omgeving maken ook gebruik van de voorzieningen die aanwezig zijn. Als zodanig is het een multifunctioneel centrum, met een maatschappelijk karakter. Het maakt van Nieuw Clarenberg een actief centrum, waar men terecht kan voor veel diensten op het gebied van zorg en ondersteuning en er is een winkeltje dat voorziet in de eerste levensbehoeften. Onze focus ligt hierbij op autonomie en zelfstandigheid van de bewoners en de mensen die er gebruik van maken.

Er is een sfeervol restaurant en een gezellig Grand Café. De faciliteiten en voorzieningen maken van Nieuw Clarenberg een multifunctioneel en modern centrum waar u van alle gemakken voorzien bent, en bovendien verzekerd van professionele zorg.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over wonen in Nieuw Clarenberg of over onze andere mogelijkheden van wonen met zorg? Wilt u weten welke woonvorm het beste bij uw situatie en die van uw dierbare past? Onze zorgbemiddelaars gaan graag geheel vrijblijvend met u in gesprek om samen te kijken wat uw wensen en behoeften zijn. U kunt ze op werkdagen bellen op (0527) 61 49 95 of mailen naar: zorgbemiddeling@zorggroep-onl.nl.

Ervaringen

Klaver
Bellen Werken bij