Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

Fransien & ZONL

Fransien, 23 jaar, werkt sinds 2016 bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land. De uit Ruinerwold afkomstige wijkverpleegkundige is ooit bij ons begonnen als vakantiekracht. “Tijdens mijn opleiding Hbo Verpleegkunde heb ik vakantiewerk gedaan in de zorg”, vertelt Fransien. “Ik wilde kennismaken met het échte werk, omdat ik vroeger altijd twijfelde tussen verpleegkunde en het kappersvak. Toen ik zag wat de mogelijkheden waren als verpleegkundige, heeft het me overtuigd om hiervoor te kiezen. Ik doorliep twee stages bij ZONL in de wijkverpleging en na mijn afstuderen kon ik toen meteen beginnen als wijkverpleegkundige!”

Ik zal hem nooit vergeten

“De eerste cliënt die ik tijdens mijn stage heb leren kennen, zal ik nooit vergeten”, vertelt Fransien. “Hij kwam later, toen ik weer vakantiewerk deed bij ZONL, te overlijden. Het was een bijzondere man die binnen het team voor reuring zorgde. Hij maakte het ons ook niet makkelijk om hem de juiste zorg te verlenen. De omslag was dan ook groot toen hij in zijn laatste levensfase kwam en ineens zijn dankbaarheid naar ons ging uitspreken.”

“Het blijft me sindsdien bij dat cliënten, zolang het goed met ze gaat, die dankbaarheid niet altijd laten merken of uitspreken. Wanneer hun zorgvraag toeneemt of een cliënt bijna overlijd, is er juist altijd veel dankbaarheid. Dat kenmerkt een mens op een mooie manier en maakt in een laatste levensfase echt een verschil.”

Afwisselend en uitdagend

“Ik koos voor een baan in de zorg, omdat er veel uitdaging is en geen dag of mens hetzelfde is. Zelfs cliënten die we al 10 jaar in zorg hebben, kunnen onverwacht een ander ziektebeeld krijgen. Daar moet je als wijkverpleegkundige dan snel op anticiperen en de juiste zorg voor organiseren. Ook vind ik het ‘persoonlijke’ aan het werken in de wijkverpleging heel leuk. Elke cliënt waar ik kom heeft zijn of haar eigen gewoontes en een eigen manier van leven. Daar mogen wij ons steeds aan aanpassen. Mijn collega’s en ik hebben veel respect voor ieders normen en waarden.”

Werken bij ZONL

“Ik vind het werken bij ZONL heel fijn. Als beginnend wijkverpleegkundige krijg ik de kans samen te werken met andere, meer ervaren wijkverpleegkundigen. Zo ontwikkel ik mezelf en leer ik elke dag nieuwe dingen”, vertelt Fransien.

“Maar ook voor anderen is er zoveel te halen bij ZONL. Er zijn veel verschillende werkgebieden, locaties en cliënten. Er zit echt voor iedereen iets tussen: een verpleeghuis, een revalidatieafdeling, kleinschalig wonen, maatschappelijk werk of de wijkverpleging. En ik heb ook veel collega’s die na een aantal jaren in de zorg, andere werkzaamheden op kantoor zijn gaan doen of manager zijn geworden. Dat is het leuke aan het werken hier: je kan écht alle kanten op!”

 

 

Meer informatie

Heb je vragen over het werk als wijkverpleegkundige aan Fransien? Stuur ons jouw vragen dan toe en wij zorgen dat je antwoord krijgt. E-mail ons via: werkenbij@zorggroep-onl.nl o.v.v. ‘Fransien & ZONL’

Hebben we jouw interesse gewekt en wil je ook bij ZONL komen werken? Bekijk dan snel ons vacatureoverzicht en ontdek of wij vandaag al jouw droombaan beschikbaar hebben. Staat jouw uitdaging nog niet in ons vacatureoverzicht? Maak dan een jobalert aan. Dan brengen we je vanzelf op de hoogte van nieuwe vacatures bij de Zorggroep. 

 

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij