Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

ZONL start met training sociale vaardigheden Kids’ Skills

Bianca Johns en Marinda Punter, maatschappelijk werkers van Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL), starten in maart een training sociale vaardigheden voor kinderen in de leeftijd van 10 tot en met 12 jaar. ‘’De training is gebaseerd op de Kids’ Skills methodiek. Kids’ Skills stelt kinderen in staat vaardigheden te ontwikkelen op een natuurlijke, speelse manier. De zelfmotivatie en de leerprestaties van het kind verbeteren en het zelfvertrouwen groeit aanzienlijk’’, leggen Bianca en Marinda uit.   

Het is een training die zowel oplossingsgericht als preventief bedoeld is. Centraal bij Kids’ Skills staat dat alle problemen kunnen worden opgevat als vaardigheden die nog ontwikkeld of verbeterd moeten worden. De nadruk wordt dus sterk gelegd op het verkrijgen van een oplossing in plaats van de aandacht te richten op het probleem.   

Samenwerking
‘Vindt uw kind het omgaan met anderen spannend of wordt uw kind wel eens gepest en weet hij/zij niet hoe te reageren dan leren ze in deze training samen met andere kinderen hoe ze met andere kinderen om kunnen gaan. Maar ook hoe ze op een juiste manier voor zichzelf op kunnen komen. ‘’In de training praten we en maken we kinderen bewust van hun houding en gevoelens door veel te doen en te oefenen’’, aldus de maatschappelijk werkers.  

Gratis training
De training is gratis en bestaat uit 8 bijeenkomsten van anderhalf uur en worden gegeven bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land aan de Kometenlaan 1 in Emmeloord. De eerste training is op dinsdag 5 maart om 15.30 uur en de laatste training is op dinsdag 23 april. Er zijn naast de training ook ouderavonden en een evaluatiegesprek met de ouders. Voorafgaand aan de training vindt een intakegesprek plaats met zowel de ouder(s) als het kind om te bespreken of de training past bij de vragen en behoeften van het kind. Deze intakegesprekken staan gepland op 20 en 27 februari. 

Opgave of meer informatie?
Opgeven voor de training kan tot 17 februari via de website www.zorggroep-onl.nl/sociale-vaardigheidstraining-kids-skills of via e-mail trainingenamwnop@zorggroep-onl.nl  

Bianca Johns


Marinda Punter

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij