Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

Start ‘Opnieuw verbinden’ dé communicatietraining voor stellen

Communicatieproblemen, het komt in de beste relaties voor, maar loop je steeds vast in dezelfde ruzie, en heb je het gevoel dat je niet meer weet hoe daaruit te komen, dan is de training ‘Opnieuw verbinden’ iets voor jullie. 

De training 'Opnieuw Verbinden' van maatschappelijk werkers Krista Jansen en Klaasje Nentjes van Zorggroep Oude en Nieuwe Land biedt een oplossing voor vier stellen die de cirkel van ruzies willen doorbreken. De eerste sessie vindt plaats op maandag 4 maart om 19.30 uur. De training is gebaseerd op Emotie Focus Therapie en de Hechtingstheorie en bestaat uit acht sessies in de avonduren in een veilige setting. “Het doel is om jou en je partner te leren hoe jullie elkaar opnieuw kunnen vinden. Want een ruzie is niets anders dan een schreeuw om verbinding”, legt Krista uit.  

Blauwe plekken
“De eerste levensjaren van ieder mens worden gevormd door hechtingsmechanismen. Deze kunnen in de latere partnerrelatie nog steeds een rol spelen. Als je partner per ongeluk op een van deze blauwe plekken stapt, treedt er vaak een negatieve interactiecirkel in werking die zich steeds lijkt te herhalen en de relatie niet ten goede komt,” vertelt Klaasje. 

Doorbreek de cirkel 
Tijdens de training 'Opnieuw Verbinden' leren stellen om deze interactiecirkel te doorbreken. “In acht samenkomsten brengen we de negatieve interactiepatronen in kaart en leer je op een volwassen manier verantwoording nemen voor jouw eigen aandeel. Vanuit daar rijk je elkaar de hand om opnieuw te verbinden. Je leert om elkaar niet langer te zien als tegenstanders, maar als opnieuw verbonden teamplayers.”  

Aanmelden
De training ‘Opnieuw verbinden’ vindt plaats in Het Dok, Vlechttuinen 1 op Urk. Om in kaart te brengen wat de specifieke wensen zijn, is een intake nodig. We s[reken dan de partners van de stellen ieder op een apart moment. Er zijn geen kosten aan de training verbonden.

De intakes zijn op 20, 22, 27 en 29 februari in de middag. Alle data en inschrijfinformatie zijn te vinden op https://zorggroep-onl.nl/opnieuw-verbinden 

Gelijk aanmelden?
Stuur een bericht met de contactgegevens naar k.nentjes@zorggroep-onl.nl of k.jansen@zorggroep-onl.nl of meld je aan via onze website. 

Krista Jansen en Klaasje Nentjes

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij