Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

Van vakantiewerk naar toffe bijbaan

Marjolein weet het na haar vakantiebaan helemaal zeker… de zorg is het voor haar!

Geen vakkenvullen of werk in de bediening, maar een vakantiebaantje in de zorg. “Toen ik vorig jaar de flyer over vakantiewerk bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land in mijn handen kreeg dacht ik ‘Yes!’ dit wil ik!”, vertelt Marjolein uit Emmeloord enthousiast.

Marjolein (20) zat in het tweede jaar van de hbo-opleiding Verpleegkunde toen ze bij Talma Hof begon. “Super om op deze manier meer ervaring op te kunnen doen. Deze vakantiebaan was voor mij een mooie kans om wat ik al had geleerd in de praktijk toe te passen.”

Vertrouwen

Wel had ze voor haar zomervakantie al twee reisjes ingepland, maar dat was voor de Zorggroep geen probleem. “Ik kreeg gewoon twee keer een contract voor een bepaalde tijd. Ze dachten goed met me mee en ik voelde me hierdoor erg gewaardeerd.”

Iedereen uit haar team was vriendelijk en behulpzaam. “Mijn collega’s behandelden mij als één van hen en niet als een groentje dat net om de hoek kwam kijken. Had ik hulp nodig, dan werd mij dit gegeven. Maar ze hadden er ook vertrouwen in dat ik handelingen als uit bed helpen, wassen en aankleden zelfstandig uit kon voeren. Ja, ik voelde me erg welkom!”

Mooi compliment

Ze werd zelfs gevraagd om na haar vakantiewerk te blijven. “Dat was nog eens een mooi compliment. Omdat ik in het nieuwe schooljaar weer stage moest gaan lopen heb ik eerst afgewacht waar ik door school werd ingedeeld. Toevallig was dit in het wijkteam De Reede van Zorggroep Oude en Nieuwe Land op Urk. Ideaal! Ik had inmiddels behoorlijk wat ervaring opgedaan bij Talma Hof en nu kon ik gaan kijken in hoeverre de thuiszorg bij mij past!”

Ook na deze stage werd Marjolein een contract aangeboden. “Ik had dus opeens de luxe om te kiezen uit twee banen”, lacht ze. “Omdat ik toen al helemaal ingewerkt was in het wijkteam van Urk besloot ik daar te blijven. Het nul-uren contract dat ik heb gekregen is perfect te combineren met mijn studie.”

Zinvol vakantiewerk

Marjolein zit nu in het derde jaar van de opleiding en is blij dat ze reageerde op de advertentie voor vakantiewerk bij de Zorggroep. “Dankzij deze baan heb ik hetgeen wat ik op school heb geleerd in de praktijk toe kunnen passen en ben ik er nu helemaal zeker van dat de zorg het voor mij is. Het is enorm leuk en fijn om hulp te bieden en er voor de cliënten te zijn.”

Dus heb jij een zoon, dochter, buurjongen, buurmeisje, vriend of vriendin die leuk vakantiewerk zoekt? “Laat ze dan vooral contact opnemen met Zorggroep Oude en Nieuwe Land. Wie weet vinden ze hier bij de zorggroep wel hun passie en gaan ze nooit meer bij ons weg!”, besluit Marjolein.  

Meer informatie over vakantiewerk is te vinden op onze website: www.vakantiewerkbijzonl.nl 

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij