Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

‘We krijgen in De Schakel zorg op maat’

Wim Flach (90 jaar) en zijn vrouw Jeltje (89 jaar) uit Lelystad verblijven samen bijna acht weken in revalidatie De Schakel in Emmeloord. ‘’Een samenloop van omstandigheden’’ leggen ze samen met zoon René uit, waardoor ze met z’n tweeën in De Schakel terechtkwamen.

‘’Mijn vader moest op 27 september jl. met een blaasontsteking en hoge koorts naar het St. Jansdal ziekenhuis in Harderwijk’’, vertelt René, die drie keer per week bij zijn ouders op bezoek gaat in De Schakel. “In het ziekenhuis werd mijn vader positief getest op corona’’. Ook René en zijn moeder kregen een positieve test en moesten thuis in quarantaine. Mevrouw Flach is tijdens deze periode ongelukkig gevallen en moest ook naar het ziekenhuis. Daar bleek ze hartritmestoornissen te hebben en kreeg ze een pacemaker. Van de val heeft mevrouw Flach gelukkig alleen een blauwe plek aan haar hoofd overgehouden, maar ze kon na de operatie nog niet direct naar huis.

Corona-afdeling
Het echtpaar kwam in De Schakel, toen op dat moment vanwege corona-besmettingen een apart gedeelte was ingericht voor corona-patiënten. ‘’We kregen twee kamers naast elkaar’’, legt het echtpaar uit. ‘’De ene kamer is voor mij om in te slapen’’, aldus mevrouw Flach, ‘’en de andere kamer gebruiken we overdag als woonkamer. Ik houd niet zo van drukte en veel mensen op mee heen, dus ik ga niet graag naar de huiskamer van De Schakel’’. Mevrouw Flach maakt graag kruiswoordpuzzels, een hobby die ze van haar schoonvader heeft overgenomen en haar helpt om haar geheugen te blijven trainen. Meneer Flach leest de krant met behulp van een beeldschermloep, die hij van De Schakel te leen kreeg.

Goede communicatie
‘’Mijn vader krijgt alle dagen van de week fysiotherapie, hij is nog erg benauwd door corona en leert hier ook weer beter lopen. Thuis kon hij zich redden met de rollator en de scootmobiel maar het lopen ging steeds slechter’’, aldus René. Zijn moeder maakt vaak gebruik van de fiets met beeldscherm in de fysio-ruimte van De Schakel, zo kan ze gezellig door steden als Amersfoort en Bussum fietsen en verbeterd ze haar conditie. Het echtpaar dat in Lelystad een huishoudelijke hulp heeft en thuiszorg krijgt vanwege het katheder van meneer Flach heeft eigenlijk 24 uur zorg nodig. Ze kunnen niet meer naar hun eigen huis terug en wachten nu dat er een geschikt zorgappartement voor hun vrij komt. Zodat ze net als in De Schakel samen kunnen zijn en beide de zorg kunnen krijgen die ze nodig hebben. “Ik wil heel graag weer naar huis en niet omdat ik het hier niet naar mijn zin heb. Ik heb niets te klagen. Ik word hier heel goed verzorgd!’’, vertelt mevrouw Flach. René vult zijn moeder aan met een compliment voor de zorgmedewerkers en de behandelaren van De Schakel: Ik vind de communicatie naar mij als contactpersoon toe erg goed’’.

Jeltje Flach: ‘’Ik word hier heel goed verzorgd!’’

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij