Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

ZONL wil gezond eten en bewegen stimuleren

‘’Tijdens iedere afspraak op het consultatiebureau komt het onderwerp gezond eten en bewegen wel aan de orde’’, legt jeugdverpleegkundige Esther Haak van Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL) uit. De hele maand maart besteden verschillende partners van DURF!, waar ZONL ook deel van uitmaakt, op verschillende manieren aandacht aan gezond eten, drinken en bewegen. ZONL vraagt aandacht voor dit thema met een speel- en beweegkaart en nijntjes beweeg ABC. 

Esther: ‘’Wij hebben een speel- en beweegkaart gemaakt waarop staat waar in de gemeente Urk de speeltuintjes en andere beweegactiviteiten te vinden zijn, zodat ouders met hun kinderen lekker buiten kunnen gaan spelen. Daarnaast hangt er op het consultatiebureau een Nijntjes beweeg ABC waarop kinderen een opdracht krijgen die bij de eerste letter van hun naam hoort'. 

Inloopspreekuur
Op het consultatiebureau geeft de jeugdverpleegkundige advies en informatie over het verzorgen en opvoeden van kinderen. Tijdens de momenten dat je op het consultatiebureau komt, wordt de groei, gezondheid en ontwikkeling van kinderen gevolgd volgens landelijke richtlijnen. Als ouders vragen hebben kunnen ze buiten de afspraken op het consultatiebureau terecht tijdens het inloopspreekuur,

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij