Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

Zorggroep Oude en Nieuwe Land sluit deuren woonzorglocaties voor bezoek

Per direct sluit Zorggroep Oude en Nieuwe Land de deuren van haar woonzorglocaties in Steenwijkerland, Noordoostpolder en Urk voor bezoek. De sluiting geldt tevens voor bezoekers van Revalidatie De Schakel in Emmeloord. De sluiting duurt in ieder geval tot 6 april.

De huidige landelijke ontwikkelingen rondom het coronavirus vragen helaas om nog scherpere maatregelen. Deze maatregelen zijn vooral bedoeld om groepen waarin mensen elkaar kunnen treffen zo klein mogelijk te houden en om het contact tussen mensen terug te brengen. Met onder meer als doel kwetsbare groepen samen zo veel als mogelijk te beschermen. De nieuwe landelijke maatregel treft ook de woonzorglocaties van Zorggroep Oude en Nieuwe Land.

Het gaat in totaal over 10 grote locaties, met onder meer kleinschalige woonvoorzieningen, woonzorgcentra, verpleeghuizen en een revalidatiecentrum. Voor vrijwilligers, familie, mantelzorgers en reguliere bezoekers die bewoners en cliënten willen komen bezoeken, is dit voorlopig helaas niet mogelijk. Cliënten van de dagbesteding kregen vorige week al een brief dat zij tot nader order niet op de locaties terecht konden. Hiervoor wordt naar alternatieve mogelijkheden gezocht.

De zorg aan de bewoners en cliënten gaat uiteraard door, waarbij alle hygiënemaatregelen in acht worden genomen. “We realiseren ons dat deze maatregel grote impact heeft. We nemen dit besluit dan ook niet lichtvaardig. We doen dit ter bescherming van de bewoners en cliënten en van onze zorgmedewerkers”, aldus Albert Hilvers, bestuurder van Zorggroep Oude en Nieuwe Land. Met het oog op deze maatregel heeft de organisatie al voorbereidingen getroffen voor beeldbellen vanuit de locaties.

Maatwerk
Zorggroep Oude en Nieuwe Land houdt zoveel mogelijk rekening met bijzondere, zeer kwetsbare situaties. “Daar waar maatwerk nodig is, zullen wij helpen dit mogelijk te maken in afstemming met huisartsen en onze artsen in de locaties. We gaan in gesprek met de bewoners en diens contactpersonen.”

Met deze maatregel hoopt de organisatie een grote bijdrage te leveren aan het terugdringen van de verspreiding van het coronavirus. Zij bedankt iedereen bij voorbaat voor het begrip en de medewerking.

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij