Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

Eregalerij in woonzorgcentrum Nieuw Clarenberg

Bewoners van woonzorgcentrum Nieuw Clarenberg hebben afgelopen tijd kunnen genieten van een heuse eregalerij met levensechte replica’s van kunstschilder Johannes Vermeer. De schilderijen ‘Het Straatje’, ‘De brieflezende vrouw in het blauw’, De liefdesbrief’ en ‘Het melkmeisje’ konden door de bewoners worden bekeken.

Vrijdag 10 november jl. werd voor de bewoners een boeiende presentatie gegeven door Peter Keukelaar en zijn collega Carol Pison. In deze presentatie kwamen verschillende verhalen over kunstschilder Vermeer aan bod. De heer Fakkel, bewoner van Nieuw Clarenberg, heeft met volle teugen genoten. “Ik heb zes jaar gestudeerd in Delft en ik ken het schilderij ‘Het Straatje’ daar ook van. Tijdens mijn studie liep ik vaak langs het schilderij”, aldus de heer Fakkel.

Na de presentatie konden de schilderijen van dichtbij worden bekeken. Ook kreeg iedereen een mooie ansichtkaart mee naar huis en een folder met meer informatie over Vermeer.

Een leuk weetje vanuit de presentatie:

Vermeer haalde zijn beroemde blauwe kleur ultramarijn uit edelstenen die in Afghanistan werden gewonnen. In die tijd was het duurder dan goud. Er is dan ook een vermoeden dat hij gesponsord werd om de kosten te kunnen betalen. 

Ook bewoners van andere woonzorglocaties van Zorggroep Oude en Nieuwe Land kwamen de schilderijen bewonderen. Een mooie manier om kunst naar ouderen toe te brengen.

Afb: Eregalerij in woonzorgcentrum Nieuw Clarenberg 2
Afb: Eregalerij in woonzorgcentrum Nieuw Clarenberg 3
Afb: Eregalerij in woonzorgcentrum Nieuw Clarenberg 4

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij