Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

Nieuwe bus voor Stichting Cliëntenvervoer Zorggroep Oude en Nieuwe Land

Bram Troost van Stichting Cliëntenvervoer Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL) heeft op dinsdag 17 januari jl. van de heer Marthijn Janssen van Wensink Automotive de sleutels in ontvangst van een nieuwe bus voor het vervoer van bewoners. Deze bus is door Tribus BV voorzien van moderne rolstoelplekken met lift. De Stichting is ontzettend blij met deze nieuwe aanwinst. De bus was eind oktober vorig jaar besteld maar de aflevering is door leveringsproblemen ernstig vertraagd.

Met de nieuwe bus kunnen bewoners van de verschillende woonzorglocaties van ZONL weer heel wat uitstapjes maken. “Bewoners kunnen gebruik maken van de bussen voor bijvoorbeeld privé-uitjes, bezoek aan artsen of het ziekenhuis, even naar de kapper, een markt of naar een andere bestemming. Het kan allemaal. Daarnaast worden de bussen ingezet voor groepsactiviteiten en bewonersvakanties”, vertelt Troost. “We vinden het fijn dat we dit mogelijk kunnen maken voor de bewoners van Zorggroep Oude en Nieuwe Land.”

Betrokken vrijwilligers
Stichting Cliëntenvervoer werkt met ongeveer 15 betrokken vrijwilligers. Troost: “Zeven dagen per week staat een team van vrijwilligers/chauffeurs klaar om bewoners naar de gewenste bestemming te rijden en eventueel weer op te halen. De chauffeurs begeleiden bewoners vanaf de voordeur tot aan de plaats van bestemming. Eventueel kan de chauffeur op de bewoner blijven wachten tijdens een huisarts- of ziekenhuisbezoek. Een eventuele begeleider kan kosteloos meereizen.” Kwaliteit, veiligheid en service staan bij de stichting hoog in het vaandel!”

Dankbaar
De nieuwe bus vervangt één van de twee oude bussen van Stichting Cliëntenvervoer Zorggroep Oude en Nieuwe Land. Deze was aan vervanging toe. “Klopt, de oude bus uit 2007 hebben we ingeruild. Onder andere door giften van Zorggroep Oude en Nieuwe Land, Stichting Beheer Voormalig Bezit Kruisvereniging Noordoostpolder (SBBK), Lions Club NOP, Rotary Club NOP, Wensink Charity Fund, Stichting Vrienden van Talma Hof, Stichting Willem Hoekstra Fonds en van bewoners en cliënten en door het eigen vermogen van de stichting konden we deze nieuwe bus aanschaffen”, aldus Troost “We zijn de instellingen enorm dankbaar dat ze dit mede mogelijk hebben gemaakt.”

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij